GT

GT: Mies/De Phillipi winnen GT Masters titel. Crash Jules Gounon zorgt voor anti climax.

De slotwedstrijd van de ADAC GT Masters kende een uiterst dramatisch verloop en moest vanwege een zware crash van de Fransman Jules Gounon in de Callaway Corvette C7 GT3 geruime tijd onderbroken worden. De wedstrijd werd gewonnen door de combinatie Renauer/Ragginger in de Herberth Porsche GT3. De KÜS Team 75 Bernhard Porsche van de combinatie Jahn/Estre eindigde als tweede.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 Mies
Mies/De Phillippi wisten de titel uit de grindbak te redden. Niet echt indrukwekkend..........


Mies/De Phillippi winnen dramatische ADAC GT Masters Finale
Aan drama en spektakel ontbrak het niet in de laatste ADAC GT Masters wedstrijd. Direct vanaf het begin domineerden de Porsches van Renauer en Jahn met in hun kielzog de GRT Grasser Racing Lamborghini van Rolf Ineichen. Daarachter in vierde stelling de Callaway Corvette C7 GT3 van Daniel Keilwitz die als eerste voor de reguliere stops naar binnen ging en de Fransman Jules Gounon in vierde positie overnam. Bij het naderen van de Mercedes-Arena probeerde Gounon de GRT Lamborghini Huracan GT3 van Rolf Ineichen te verschalken, maar moest voor een slingerbeweging van de Zwitser plotseling uitwijken en verloor daarbij de controle over zijn bolide.

2016 Duel Lamborghini Corvette
Een ronde voor het drama. Gounon zit Ineichen op de hielen.....

Gounon knalde vrijwel ongeremd zijwaarts de muur in en liep bij de impact een beenfractuur op. Volgens de DMSB standaard safetyprocedure werd de Fransman uit zijn auto bevrijd. Daarbij werd evenals bij de DTM crash van Tom Kristensen op Hockenheim 2007 het dak opengeknipt.Met nog ruim zeventien minuten te gaan werd de wedstrijd voor geruime tijd met Code Rood onderbroken.

2016 Berging Gounon

Angstaanjagende beelden op de videowand...........

De nieuwe kampioenen Mies/De Phillippi reden een weinig indrukwekkende wedstrijd en stelden met een achtste plek de titel veilig. Kort voor de onderbreking kwam Christopher Mies in de Sachskurve in de grindbak terecht en mocht van geluk spreken dat hij zijn wedstrijd kon vervolgen. Een cruciaal moment waarbij Keilwitz/Gounon kortstondig als potentiële kandidaten in beeld waren. Het mocht niet zo zijn.

Conor de Phillippi kon na de herstart in het peloton enkele plaatsen goed maken en stelde na een duel met de Abt Bentley Continental GT3 de titel voor het team van Land Motorsport veilig. De combinatie Pommer/ Van Lagen eindigde als elfde. De oude RWT Corvette Z06 R GT3 van Remo Lips/Sven Barth gaf met een tiende plek eigenlijk een indrukwekkende voorstelling.

2016 Herstart
Herstart met de Herberth Porsche op kop gevolgd door de Lamborghini die kort daarop twee plekken zou verliezen.

Na de herstart wist de Küs Team 75 Bernhard Porsche van David Jahn zowel de GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 van Engelhart en de AMG Zakspeed Mercedes GT3 van de Junioren N.Sylvest/N.Rogivue die zich gedurende het gehele seizoen sterk wisten te verbeteren.

Met de crash van Jules Gounon en het toch wat teleurstellende optreden van de nieuwe kampioenen eindigde het 2016 ADAC GT Masters seizoen toch een beetje in een anticlimax.

2016 Sven Barth
De oude Corvette Z06R van Lips/Barth is onverwoestbaar.

Voor het seizoen 2017 daarentegen weer goede vooruitzichten. De kalender lijkt vrijwel identiek aan die van 2016 en ook Zandvoort staat weer op de kalender zo bevestigde de ADAC. (Later meer)

2016 Kampioen De Phillippi
Een overgelukkige Conor De Phillipi

Uitslag
1. R. Renauer(D)/M.Ragginger(A) Porsche 911 GT3 R 31 Ronden
2. D. Jahn(D)/K.Estre(F) Porsche 911 GT 3 R + 6.207 secs.
3. N. Sylvest(DK)/N. Rogivue AMG Mercedes GT3 + 6.709 secs.
4. R. Ineichen(CH)/C.Engelhart(D) Lamborghini Huracan GT3 + 8.551 secs.
5. M. Dienst(D)/C.Zanella(CH) Porsche 911 GT3 R + 9.246 secs.
6. P. Geipel(D)/R. Frey Audi GT3 LMS + 9.726 secs.
7.P. Assenheimer(D)/D. Schwager Corvette C7 GT 4 + 10.532 secs.
8. C. dePhillippi(USA)/C. Mies Audi R8 LMS + 15.331 secs.
9. J. Lee Pepper(ZA)/C.Abt Bentley GT3 Continental + 17.204 secs.
10. R. Lips(CH)/S. Barth(D) Corvette Z06 R + 20.556 secs.
Snelste ronde: Christian Engelhart Ronde 4

1.40.395= gem. 164.0 km/u

2016 Groeps foto De nieuwe kampioenen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet