ACNN

ACNN: Favorieten niet ongeschonden uit de strijd op Assen

24 Van Leeuwen 33 Tappel Ooperon BMW Cup Foto Bert van Dalen

In de voorlaatste ACNN Cupraces, zondagmiddag op het TT Circuit Assen, kwamen de koplopers in de verschillende klassen niet ongeschonden uit de strijd. Er konden enkele onverwachte overwinningen worden genoteerd. In de Zilhouette Cup zegevierde Erik Geerts (Epse), in de Avenger Cup zegevierde Cees de Maar (Wassenaar) tweemaal. In de Ooperon BMW Cup wist Jan Paul van Leeuwen zijn leidende positie te verstevigen en de voorsprong op Assenaar Henk Tappel te vergroten.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Van Leeuwen op Cup-koers in Ooperon BMW Cup
Met nog één ACNN Cup-raceweekend voor de boeg, 15 en 16 oktober op Racepark Meppen in Duitsland, heeft Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) zich in de Ooperon BMW Cup in een prima uitgangspositie gemanoeuvreerd om de eindzege over drie weken voor zich op te eisen. Hij wist zijn voorsprong in de tussenstand op Henk Tappel uit te bouwen. Weliswaar wist Tappel (Assen) de eerste race te winnen, in race 2 kwam deze door een misverstand met Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) in de laatste ronde naast de baan. Tappel moest daardoor kostbare punten laten liggen en kijkt met zeer gemengde gevoelens terug op de race van afgelopen zondagmiddag op het TT Circuit Assen. De Assenaar staat nog steeds tweede in de tussenstand van de Ooperon BMW Cup. De negentien punten achterstand op Van Leeuwen zijn niet onoverkomelijk, maar het zal moeilijk worden voor de Assenaar om de eindzege in de Cupstrijd te pakken.

2 Maar Pommeren Avenger Cup Foto Bert van Dalen

In de Avenger Cup was het Martijn Polinder (Doornspijk) die aanvankelijk een heel goed perspectief had de koploper in de Avenger Cup te naderen. In de eerste van de drie races van de Avenger Cup verspeelde Co de Vet veel punten. In de training kreeg de Noord-Hollander namelijk te maken met een gescheurd carter, waardoor hij in de eerste twee races in een geleende auto van start moest gaan. Optimaal ging het daardoor niet voor hem en De Vet werd vierde. Polinder legde toen beslag op de tweede plaats en liep daarmee al vier punten in op De Vet. In race twee zegevierde Polinder zelf, maar kon De Vet de schade beperken door tweede te worden. In de derde race van de Avenger Cup was het Polinder die te maken kreeg met tegenslag. Halverwege de wedstrijd spinde hij en verspeelde kostbare meters op De Vet. Deze kreeg geen enkele dreiging meer van Polinder. Zowel race 1 als race 3 werd gewonnen door de equipe De Maar/Van Pommeren (Wassenaar).

De wedstrijden in de Open Sport Series tot 200 pk werden gewonnen door de jarige Niek Stadlander uit de stad Groningen en Richard Heling (Grolloo). In de klasse boven 200 pk zegevierden de Duitser Thoralf Grübe en Henk van de Spoel Beilen.

77 Geerts ErikZilhouette Cup Foto Bert van Dalen

Koploper Bernard Blaak uit Erm wist in de Zilhouette Cup niet te overtuigen en zag de winst tweemaal naar Erik Geerts (Epse) gaan. Geerts was zondagmiddag helemaal op dreef en kende geen zwakke punten. Ook de Zilhouette liep prima en vertoonde geen elke mankementje. Blaak legde in race 1 nog wel beslag op de derde plaats, maar in race 2 moest de Drentse coureur een lange pitstop maken. Hij verspeelde veel terrein en werd uiteindelijk vijfde. Blaak had het gelukt dat zijn naaste belager in de Cupstrijd, Jan Viersen uit Haulerwijk, nog veel meer punten verspeelde. Viersen werd eenmaal negende en kwam in race twee niet meer aan de start. Daardoor kan Bernard Blaak over drie weken in Meppen waarschijnlijk toch als eindwinnaar van de Zilhouette Cup gekroond worden.

In de DTC groep 1 waren er overwinningen voor Gilles van Houtem en Paul Sieljes en in Groep 2 wist Johan Hoogerwerff beide races te winnen.

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zijn de laatste en beslissende Cup-races op racepark Meppen, net over de grens bij Emmen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet