WTCC

WTCC: Comfortabele winst López in race twee, Catsburg en Coronel beide in de punten

160925 WTCC R2 Lopez
Met zijn 29e WTCC-winst is López nu de op één na succesvolste rijder in de historie van de serie

Voor de achtste keer dit seizoen en voor de 29e keer in zijn carrière kwam José María López als winnaar van een WTCC-race over de eindstreep. Vanaf pole-position leidde de Argentijnse Citroën-rijder, die al voortijdig als wereldkampioen vaststond, van start tot finish en stelde zo de overwinning veilig. Met zijn 29e racezege passeerde López Rob Huff in de 'eeuwige statistiek' en is nu na Muller met 48 zeges de op één na succesvolste WTCC-rijder in de historie van de serie. Muller kwam als tweede over de eindstreep, terwijl Mehdi Bennani als derde de winst in het klassement voor privérijders behaalde en ook de titel in het privéklassement op zijn naam schreef. Nicky Catsburg werd als vierde geklasseerd, Tom Coronel kwam in de relatief saaie race als tiende over de eindstreep.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCC/DPPI


160925 WTCC R2 Start Startfase met López voor Muller

Lopez pakt de leiding voor Muller. Catsburg gaat wijd in de tweede bocht en valt terug naar de vierde plaats achter Bennani. Daarachter Tarquini, Ekblom, Björk, Chilton, Michelisz en Coronel. Coronel passeert bij het opkomen van het rechte stuk Michelisz en klimt op naar de tiende plaats. Michelisz krijgt het vervolgens aan de stok met Valente, die er ook probeert voorbij te komen, terwijl de Franse Lada-rijder op zijn beurt Huff in de nek heeft. Coronel profiteert van al deze gevechten en kan uitklopen.

Monteiro passeert in de vierde ronde Chilton en neemt zo de achtste plaats over. Een halve ronde later plaatst ook Coronel een aanval op Chilton, maar nog zonder succes. Vooraan luidt de volgorde nog steeds López voor Muller, Bennani, Catsburg, Tarquini, Ekblom en Björk. In de vijfde ronde wisselen de Volvo's van positie: Björk is nu zesde voor Ekblom.

160925 WTCC R2 Coronel
Tom Coronel reed in beide races in de punten

Voor de rest biedt de race opmerkelijk weinig actie. López loopt constant iets weg van teamgenoot Muller, Bennani rijdt dicht achter de Fransman, maar vormt niet echt een bedreiding. Daarachter de beide Lada's van Catsburg en Tarquini en de Volvo's van Björk en Ekblom. Geïnspireerd door zijn eerste overwinning zet Thed Björk Gabriele Tarquini wel meer en meer onder druk in de strijd om de vijfde plaats. Dat leidt echter niet tot positiewisselingen.

Aan het eind van de twaalfde ronde heeft López al zeven seconden voorsprong op Muller, die op zijn beurt weer twee tellen voorsprong op Bennani heeft. Catsburg rijdt op acht tienden achter Bennani. Zo blijft de volgorde tot aan het eind: López wint met elf seconden voor Muller. Bennani completeert het volledige Citroënpodium, gevolgd door Catsburg, Tarquini, Ekblom, Björk, Monteiro, Chilton en Coronel.

160925 WTCC R2 Catsburg interview
Interview voor Nicky Catsburg na de race

160925 Uitslag FIA WTCC Sjanghai race 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet