NASCAR

NASCAR: Elliott Sadler wint allereerste Xfinity Chase wedstrijd in Kentucky

Met nog vier ronden te gaan hielp een machtige "push" van Daniel Suarez Elliott Sadler aan de zege in de allereerste Xfinity Chase wedstrijd in Kentucky. Voor Sadler betekende het zijn derde Xfinity-zege dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Race Kentucky
Elliott Sadler schrijft geschiedenis door de allereerste Xfinity-Chase wedstrijd te winnen.


Sadler wint allereerste Xfinity Chase wedstrijd in Kentucky
Ook in de Xfinity-series heeft NASCAR voor het eerst "The Chase" ingevoerd. Elliott Sadler was de allereerste winnaar. Sadler: "Wij hebben er zwaar voor moeten vechten. Ik heb de gehele week bij mijn moeder in het ziekenhuis gezeten en daar denk ik eigenlijk aan. Eigenlijk beschikten we over een auto die slechts goed was voor een 10e/15e plek. Op zijn best. Maar de teamleden zijn mijn helden. Goede beslissingen van crewchief Kevin Meendering en het team brachten mij in deze positie. We hebben tot het einde gevochten. Een mooi begin van "The Chase". Halverwege de wedstrijd lagen we in 20e positie. Volgens mijn calculaties waren we misschien 10e of 11e in de tussenstand. En in de laatste 100 ronden begon ik te vechten om momentum terug te krijgen. Een prachtige manier om "The Chase" te beginnen. Nu kennen wij relaxen om naar Dover en Charlotte te gaan."

Daniel Suarez eindigde als tweede met een auto die eigenlijk de gehele wedstrijd een beetje "loose" was. Daniel Suarez: "Op het einde werden we pas echt goed. Ik denk dat wij hier zeker hadden kunnen winnen. We hadden één of twee rondjes meer nodig gehad."

Ty Dillon, Brandon Jones en Erik Jones gingen in een wedstrijd die gevuld was met crashes en incidenten, wat teleurstellender naar huis. Met nog 12 ronden te gaan waren Erik Jones en Ty Dillon in fel gevecht om de tweede plek verwikkeld maar een zware crash tussen beiden zorgde voor vijf minuten en 34 seconden voor een rode vlag situatie om de rommel op te ruimen.

Jones nam zijn verantwoording voor het incident. "Ik probeerde al snelheid te verminderen. Het was gewoon mijn fout en bevond mij gewoon in een moeilijke aero situatie. Ik probeerde de controle over mijn auto te behouden, maar hij bleef maar tegen mijn deur komen. Op Dover en Charlotte moeten we het gewoon goed doen en winnen."Ryan Blaney eindigde als derde maar Toyota-coureur Matt Tifft maakte met vijfde plek een opvallende comeback nadat hij in Juli een hersenoperatie had ondergaan.

Elliott Sadler Kentucky
Sadler vocht zich als een leeuw naar de eerste plek met een auto die maar "gemiddeld" was.

Uitslag
1. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
2. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
3. Ryan Blaney Ford 200 ronden
4. Sam Hornish Jr. Chevrolet 200 ronden
5. Matt Tifft Toyota 200 ronden
6. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden
7. Ryan Reed Ford 200 ronden
8. Darrell Wallace Jr. Ford 200 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
10. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet