VLN

VLN: Alzen/Arnold definitief winnaar 48e Barbarossa Preis(update)

Uwe Alzen/Lance David Arnold zijn de definitieve winnaars van de 48e Barbarossapreis op de Nordschleife. Oorspronkelijk kwam de Manthey Porsche 911 GT3 R van Kevin Estre als eerste over de streep maar deze kreeg wegens inhalen van onder gezwaaid geel definitief 35 seconden aan de broek waardoor de zege naar de als tweede geëindigde Haribo AMG Mercedes GT3 ging.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 Arnold
Mercedes definitief winnaar in de 48e Barbarossapreis.

Alzen/Arnold definitief winnaar 48e Barbarossapreis(update)
Spannender kon een VLN-wedstrijd eigenlijk niet eindigen, maar de sportcommissarissen maakten het nog spannender door Kevin Estre wegens inhalen onder dubbel gezwaaid geel terecht naar de tweede plek te verwijzen. Ook de body language van Lance David Arnold was in Parc Fermé meer dan overduidelijk. Uiteindelijk werd de overwinning aan de Haribo AMG Mercedes GT3 van de combinatie Alzen/Arnold toegekend, hoewel zij met een miniem verschil van 0.371 secs. over de achter de Manthey Porsche over de streep kwamen.

Uwe Alzen: "Het was een ongelofelijke finish en een zware straf om dit vanaf de pitmuur gade te slaan. Een schitterend resultaat voor ons team, want we hebben de afgelopen twee jaar nogal wat teleurstellingen moeten verwerken. Prachtig dat het nu zo goed gaat." Voor het Haribo Team betekende dit de tweede seizoenszege en het derde podiumresultaat.

Podium
"Haribo macht Kindern Froh"" ofwel Haribo maakt kinderen blij.

Kevin Estre: "Na mijn zware crash tijdens de 24U heb ik weer voor het eerst op de Nordschleife gereden. En het voelt dan toch wel goed aan om de wedstrijd weer beëindigd te hebben." Ondanks het terugverwijzen naar de tweede plek was de Fransman duidelijk opgelucht.

Verdonck Record Nieuw baanrecord voor Nico Verdonck in de Alzen HR GT40. Chapeau.

Baanrecord voor Nico Verdonck
De Belg Nico Verdonck, uitkomend voor het team van Jürgen Alzen vestigde in de tweede wedstrijdronde met de HR Ford GT 40 een nieuw baanrecord. Hij liet een tijd van 7.58.558 noteren en was verbrak daarmee het uit 2014 daterende record van de Duitser Jens Klingmann met een BMW Z4 GT3. De VLN titel ging zoals eerder vermeld naar de combinatie Alexander Mies/Michael Schrey met een Bonk Motorsport BMW M235i Cup. Mies moest in de eerste ronde zelfs stoppen om zijn losgekomen veiligheidsgordels opnieuw vast te maken. Een fraaie inhaaljacht leverde uiteindelijk een derde plek in de Cup 5 klasse en de titel op. In de training liep de BMW M235i nog wat averij op en die sporen waren duidelijk zichtbaar. De Cup5-overwinning ging naar Heiko Eichenberg, die de gehele afstand alleen reed.

2016 VLN Kampioenen
Vrijwel alle deelnemers keken dit seizoen tegen de achterkant van de titelwinnende BMW aan.....

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet