TCR Series

TCR International: Vernay en Grachev winnen in Singapore

Singapore Race 1 start

Jean-Karl Vernay en Mikhail Grachev wonnen de twee races op het Marina Bay Circuit in Singapore. Met nog twee weekenden te gaan is de spanning in de titelstrijd om te snijden. James Nash heeft slechts twee punten voorsprong op Stefano Comini. Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay zijn op zich ook nog kansrijk met respectievelijk 16 en 28 punten achterstand op de koploper. Loris Hezemans moet dit weekend maar snel vergeten, na een gebroken aandrijfas in de kwalificatie, een bezoekje tegen de rail in de avondrace en elektronische maleur in de tweede race was er voor onze landgenoot niets te halen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: TCR International

Singapore Race 1 Vernay


Race 1: Jean-Karl Vernay wint vanaf poleposition
Na zijn snelste tijden in de training en de kwalificatie was Jean-Karl Vernay ook onverslaanbaar in de eerste wedstrijd op het Marina Bay Circuit in Singapore. De jonge Fransman verzilverde zijn pole en reed naar een glansrijke overwinning in de avondrace. Teamgenoot Stefano Comini passeerde de finish als tweede en dat maakte het succes voor Leopard Racing alleen maar groter. Pepe Oriola verdedigde met succes zijn derde plaats op de stevig aandringende Mat'o Homola. James Nash, koploper in de titelstrijd werd als vijfde geklasseerd voor Sergey Afanasyev. Geen gelukkig begin voor Loris Hezemans, die tijdens de eerste ronde van de kwalificatie zijn SEAT aan de kant moest zetten met een gebroken aandrijfas en geen tijd kon zetten. Al snel maakte Hezemans vanaf een 20ste en laatste startplaats veel posities goed. Na een viertal ronden duelleerde de snelle Nederlander al op een twaalfde plaats met Mikhail Grachev. De opmars zou echter niet lang duren, Hezemans parkeerde zijn wagen zonder remmen in de bandenstapels en moest opgeven.

Singapore Race 1 podium

UITSLAG RACE 1

Singapore Race 2 start


Race 2: Mikhail Grachev wint incidentrijke race
Mikhail Grachev won zonder al te veel problemen zijn vierde wedstrijd dit seizoen, in een ingekorte race die gefinisht werd achter de safetycar. De WestCoast Racing-rijder startte vanaf poleposition, pakte meteen de kop en creëerde een kleine voorsprong op zijn achtervolger Dušan Borković, die door de safetycarperiodes geen kans meer kreeg om aan te vallen. De strijd achter dit tweetal was heftig. Homola tikte Gleason in een spin. Er was contact tussen de jongeling Attila Tassi en Afanasyev, waarbij de Rus hard de vangrail raakte. Pepe Oriola raakte Gianni Morbidelli, waarvoor de Spanjaard bestraft werd met een drive through. De safetycar verscheen voor de eerste keer op de baan. James Nash, Stefano Comini en Jean-Karl Vernay konden alle crashes ontwijken en behaalden daardoor waardevolle punten in de stand om de titel. Nadat Galiana en Wei in de slotfase met elkaar in contact kwamen, moest de safetycar voor de tweede maal uitrukken.

Singapore Race 2 Grachev

Toen de maximale racetijd van 30 minuten was bereikt werd de wedstrijd onder de safetycar afgevlagd met Grachev als gelukkige winnaar. Weer geen geluk voor Loris Hezemans, die na twee ronden zijn SEAT met elektronische problemen aan de kant moest zetten.

Singapore Race 2 podium

UITSLAG RACE 2

STAND

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet