Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Op naar een duel Derdaele en Grouwels voor de titel

RogerGrouwels-DylanDerdaele

Roger Grouwels en Dylan Derdaele kunnen na dit weekend zeggen dat ze in Le Mans op het hoogste podium hebben gestaan. De beide Limburgers wonnen ieder een race en zijn nu de titelkandidaten bij uitstek in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Race 1: Grouwels doet zeer goede zaak
Alexandre Jouannem (Tsunami RT), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Roger Grouwels (Team RaceArt) waren voor dit weekend de drie titelpretendenten in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016. Op de legendarische omloop van Le Mans was het de in Nederland verblijvende Jouannem die de beste uitgangspositie leek te hebben, met een polepositie voor beide races. "Ik rij uiteraard op eigen bodem en dat helpt op deze toch wel technische omloop", liet hij optekenen na de kwalificaties op zaterdag.

Echter de races dienen altijd gereden worden en zondagochtend maakte Jouannem vroeg in de 'wet race' een kleine fout en in zijn rush weer naar voren raakte hij zijn titelconcurrent Dylan Derdaele. Jouannem mocht de rest van de race van op de zijlijn toekijken, terwijl Derdaele met schade als negende over de meet kwam.

RogerGrouwels-MennoVanDerGrijspaarde

Vooraan nam de snelle Limburger Roger Grouwels het commando in handen, maar achter hem verzamelde de concurrentie zich. Rondenlang zagen we een kwintet vooraan, gescheiden door een handvol seconden: Roger Grouwels, Menno Van de Grijspaarde (GP Elite), Jurgen Van Hover (Speedlover), John De Wilde (Speedlover) en Jörn Schmidt-Staade (JSS).

"Ik nam een beter start, mogelijk vanwege de bandendruk die we kozen met de lichte regen", legde Grouwels uit. "Maar op het einde kwam Menno erg opzitten. Ik twijfelde tussen het gevecht en de punten voor het kampioenschap... Uiteindelijk won ik met amper twee tienden bonus, maar ik kan nu zeggen dat ik een zege op Le Mans behaald heb! Bovendien doe ik een goede zaak in de strijd om de titel, al resten er nog heel wat wedstrijden."

JurgenVanHover

Van de Grijspaarde en Van Hover mochten mee naar het podium, terwijl John De Wilde en Jörn Schmidt-Staade de top 5 vervolledigden.

Achter hem vochten Stefan Rehkopf , Hans Fabri (Team RaceArt) en nieuwkomer Rodrigue Gillion (DVB RACING) voor de ereplaatsen. Die laatste toonde heel wat progressie en amuseerde zich duidelijk in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. "Wat een mooie competitie en inderdaad, het was een helse opdracht, want ik had nooit voorheen met een Porsche gereden, laat staan hier op Le Mans. Maar ik ben erg blij met de vooruitgang die ik gemaakt heb."

Race 2:
Nog tijdens de verregende opwarmronde verloren we al Menno Van de Grijspaarde. De omstandigheden, met lichte regen in warme omstandigheden, waren bijzonder verraderlijk, maar enkel Alexandre Jouannem koos voor regenbanden. De business student ging er vlot vandoor, maar kreeg een drive through... die hij door een defecte radio miste.

Gevolg, de zwarte vlag voor Jouannem en zo lag de weg naar de zege open voor Dylan Derdaele. De Limburger deed wat hij moest doen en won, voor zijn titelconcurrent Roger Grouwels en Pierre Piron (Mediacom), die eerder dit seizoen in Spa al liet zien dat hij van natte omstandigheden houdt.

Grouwels en Piron vochten overigens tot op de meet voor de tweede plaats algemeen en de zege in de klassering voor de gentlemen drivers. In die categorie werd Stephan Rehkopf nipt derde, voor een opzittende John De Wilde, die erg mooie dingen liet zien dit weekend. Jörn Schmidt-Staade, Yves Noel (Car Tuning), Hans Fabri, Pierre-Yves Paque (Speedlover) en Rodrigue Gillion maakten de top 10 vol.

Dylan Derdaele: "Ik moest winnen, want na de moeilijke eerste race mocht ik Roger (Grouwels) niet verder laten weglopen in de puntenstand. Alles is nu nog mogelijk met nog vier races te gaan, waarvan de eerste twee op 8 en 9 oktober op het Nederlandse Zandvoort. Ik kijk er alvast naar uit."

PodiumRace1

Uitslag

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet