NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Xfinity Richmond. 84e recordzege!

Een slechte kwalificatie weerhield Kyle Busch niet om op Richmond International Raceway de Virginia529 College Savings 250 op zijn naam te schrijven. Met Erik Jones als tweede werd het voor JGR Racing een dubbeloverwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Busch 84 RIR
84e Xfinity-overwinning voor Kyle Busch in Richmond
.

Kyle Busch wint Xfinity Richmond
Eigenlijk viel de beslissing na een neutralisatie in de 48e ronde voor een crash tussen J.J. Yeley en Justin Marks. Kyle Busch kwam als eerste terug op de baan en vanaf dat moment was het voor de concurrentie gewoon "game over". Voor Busch betekende het zijn 84e overwinning en de zesde dit seizoen.

Kyle Busch: "Dit had ik nooit verwacht. Prachtige pitstop. Vandaag twijfelde ik aan mijn auto. Hij was gewoon niet goed. In de training ging het al niet goed. Wij kwalificeerden onsals zevende en dit was gewoon beneden mijn verwachtingen. Direct bij de start van de wedstrijd zijn we direct gaan werken. We hadden het gewoon niet onder controle, waren loose en toen reed ik in vierde positie. Maar mijn team bezorgde mij een fantastische stop en crewchief Chris Gayle bracht werkelijk enkele fantastische veranderingen aan. En toen ging het licht echt aan. Hij reed als op rails."

2016 Gevecht Jones Keselowski
Erik Jones in gevecht met Brad Keselowski om de tweede plek.

Teammgenoot Erik Jones: "Ik heb eigenlijk weinig te vertellen. Hij beschikte over dezelfde set-up. Pech. Dit jaar hebben we al een aantal keren achter hem als tweede gereden. Jammer dat dit geen overwinnningen zijn geweest. Maar we worden wel steeds sterker."

Daarachter volgden Brad Keselowsi, Elliott Sadler(aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap), Justin Allgaier, Ty Dillon,polesitter Austin Dillon, Daniel Suarez, Alex Bowman en Brennan Poole. Ryan Reed was de laatste rijder die in dezelfde ronde als de winnaars eindigde en verzekerde zich daarmee van een plek in de Xfinity Chase die volgende week op Chicagoland begint.

2016 Pitlane Werk
Een overzicht van het vele werk in de pitlane.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 250 ronden
2. Erik Jones Toyota 250 ronden
3. Brad Keselowski Ford 250 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
6. Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
7. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
8. Daniel Suarez Toyota 250 ronden
9. Alex Bowman Chevrolet 250 ronden
10. Brennan Poole Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet