Sportscars

WEC: Mexico bezorgt Porsche vierde overwinning van het seizoen

160904 WEC Podium
Winst voor Webber, Hartley en Bernhard in Mexico (vlnr)

De première van de Six Hours of Mexico presented by AT&T leverde Porsche de vierde overwinning van het seizoen in het FIA World Endurance Championship op. In een race vol incidenten, waarbij ook de plotseling inzettende regen een rol speelde, gingen wereldkampioenen Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber met de overwinning aan de haal. Daarbij herstelde het trio zich sterk na een drive-through-penalty vanwege het overschrijden van de witte lijn bij de ingang van de pitstraat, maar een goede bandenkeuze bij wisselende weersomstandigheden hielp het Porsche-trio aan de overwinning. De nummer 7-Audi van Fässler en Lotterer reed lange tijd aan de leiding, maar contact met de muur in de slotfase leverde tijdverlies op. Zo eindigde de Audi op de tweede plaats. De derde positie ging naar de nummer 6-Toyota met Stéphane Sarrazin, Mike Conway en Kamui Kobayashi.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Audi had in de race duidelijk de snelheid te pakken, die het tijdens de vorige wedstrijd op de Nürburgring mede vanwege pick-up op de banden nog tekort kwam. Maar ook ditmaal leidde dat niet tot de overwinning. De nummer 8-Audi van Lucas di Grassi, Oliver Jarvis en Loïc Duval, verloor in het vierde uur de kansen op een goede klassering, toen een kapot lager van het linker voorwiel er de oorzaak van was dat Jarvis in de vangrails belandde. De reparatie van de schade nam zo'n 30 minuten in beslag, maar daarna volgden nog meerdere pitstops. Met ruime achterstand werd het team 27e algemeen en zevende in de klasse. Toyota verloor de nummer 5-auto met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima vanwege problemen met de elektronica in het tweede uur.

160904 WEC Start Start van de wedstrijd in Mexico

In de LMP2-klasse was er een fraaie overwinning voor Ricardo Gonzalez, Filipe Albuquerque en Bruno Senna, die met het Mexicaanse team RGR Sport by Morand voor eigen publiek met de Ligier-Nissan wonnen. De Signatech-Alpine met Gustavo Menezes, Nicolas Lapierre en Stéphane Richelmi eindigde op 1,9 seconde als tweede in de klasse, de rest van het LMP2-veld, aangevoerd door de Extreme Speed Motorsport-Ligier van Ryan Dalziel, Pipo Derani en Chris Cumming, had minstens drie ronden achterstand. Ho Pin Tung eindigde samen met teamgenoten David Cheng en Nelson Panciatici in de Baxi DC Racing Alpine als zesde in de klasse.

160904 WEC Aston Martin
Winst voor de 'Dane Train'-Aston Martin in LMGTE-Pro

In LMGTE-Pro ging de overwinning naar Aston Martin Racing met Richie Stanaway en Darren Turner, op 9,4 seconde gevolgd door Gimmi Bruni en James Calado in de AF Corse-Ferrari en Nicki Thiim en Marco Sørensen in de tweede fabrieks-Aston Martin. In LMGTE-Am wonnen Khaled Al Qubaisi, David Heinemeier Hansson en Patrick Long met de Porsche 911 RSR van Abu Dhabi-Proton Racing, met één ronde voorsprong op het AF Corse-Ferrari-trio François Perrodo, Emanuel Collard en Rui Aguas.

160904 WEC Proton Porsche
Eerste klassezege voor Abu Dhabi-Proton Racing in de LMGTE-Am-klasse

160904_FIA_WEC_Mexico_uitslag.pdf
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet