TCR Series

TCR International: James Nash en Pepe Oriola winnen in Thailand

Buriram Oriola  Nash

James Nash, Pepe Oriola en het Craft-Bamboo Lukoil team zijn de grote winnaars geworden op het Buriram's Chang International Circuit. In de hitte van de Thaise zomer schakelden de Brit en de Spanjaard hun concurrenten uit, ondanks een moeilijke start van het weekend. Oriola arriveerde in Thailand met een geblesseerde voet en kon niet mee doen met de trainingen op vrijdag.

2016-2016 Buriram Friday---54 James Nash 38


Nash liet de snelste tijd zien, maar werd het slachtoffer van een flinke crash in de slotminuten van de training. Gelukkig kon zijn zwaar beschadigde wagen weer naar raceconditie worden hersteld.


Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: TCR International

2016-2016 Buriram Race 1---Start Race1 14

Na een poleposition met slechts één duizendste van een seconde voorsprong op Gianni Morbidelli reed Oriola naar een onbedreigde overwinning in de eerste race, voor Nash en Morbidelli. In de tweede wedstrijd domineerde Nash en versloeg hij Mihail Grachev (West Coast Honda Civic) en Dušan Borković (B3 Racing SEAT León).

Buriram close battle

De Servische rijder werd met zijn derde podiumplaats de winnaar van een fantastische strijd, die we nog niet eerder hadden meegemaakt in de TCR International Series. Stefano Comini, Davit Kajaia, Attila Tassi, Sergey Afanasyev, Jean-Karl Vernay en Kanthadee Kusiri streden ronden lang om de derde podiumplek, met diverse inhaalacties tot gevolg waar het plaatwerk niet werd gespaard. Een perfecte show voor het publiek met een verrassend debuut voor de lokale jonge rijder Kusiri, die normaal gesproken uitkomt in een Formule 3-wagen in de Euroformula Open.Morbidelli verliest zijn wagen in bocht 8 en vliegt hard de rail in.

Uitslag race 1

Uitslag race 2


2016-2016 Buriram Race 2---54 James Nash 126

Na de twee races in Thailand blijft de strijd om de titel nog helemaal open. James Nash heeft de koppositie weer herpakt, maar heeft slechts zeven punten voorsprong op zijn teamgenoot Pepe Oriola, met het Leopard Racing duo van Comini en Vernay op een derde en vierde plaats met 10 en 41 punten achterstand. Met nog 165 punten te vergeven is er nog niets beslist, ondanks dat het scenario voor de laatste drie evenementen wel duidelijker wordt. De volgende twee wedstrijden worden gereden in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Singapore op 17 en 18 september.

Stand

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet