ACNN

Verrassingen bij ACNN op Zolder

Verrassende winnaars kwamen uit de bus bij de ACNN-races, afgelopen zondag op het Circuit Zolder in België. In de Zilhouette Cup zegevierde Jan Vos (Dussen) in een van de twee races en in de BMW Ooperon Cup het was Sander Köhler die voor het eerst op het podium kwam en direct de hoogste trede mocht beklimmen. De wedstrijden werden verreden onder erg zomerse omstandigheden.

Tekst: aangeleverd bericht

Voor Jan Vos was het ook de eerste overwinning. In de eerste van de twee races in de Zilhoutte Cup was Vos erg op dreef. In de beginfase van de race was het Bernard Blaak (Erm) die aan de leiding ging. Achter zijn rug vochten Vos en Carlo Broeren (Esp) om de tweede plek, een strijd die in het voordeel van Vos werd beslecht. Naar mate de race vorderde kwam Vos beter in het ritme en toen Bernard Blaak de race voor gezien hield, was het Jan Vos die de weg vrij had om naar de winst te rijden.

In de tweede race lukte hem dat niet. Toen was het Carlo Broeren die met de overwinning aan de haal ging. Hij was overigens de enige die alle 28 ronden voltooide. Bernard Blaak kwalificeerde zich als tweede.

Voor Sander Köhler had de race op het circuit Zolder een fraaie verrassing in petto. Hij kwam voor het eerst op het podium en kon ook nog als winnaar van de BMW Ooperon Cup worden gehuldigd. Köhler zat in de eerste helft van de race keurig in het middenveld. Voorin werd strijd geleverd door Jan Peter van Leeuwen, Rogier de Leeuw, Luuk van Loon en Henk Tappel. Na de pitstops wist Köhler snel op te rukken en de leiding te nemen om die niet meer af te staan.

In race twee ging de winst naar het duo Van Loon dat Rogier de Leeuw op vijf seconden zette en maar liefst negentien seconden voorsprong opbouwde tot derde man Sander Köhle. De mannen die normaal de dienst uitmaken in de BMW Ooperon Cup, Dimitri van der Spek en Henk Tappel, kwamen nu niet in de voorste gelederen.

De zorgen die Nijverdaller Ruben Lohuis in Meppen kende, twee weken geleden, waren op het circuit van Zolder verdwenen. Lohuis zegevierde in beide PTC-races en verstevigde zijn leidende positie in de Cup-tussenstand. In de eerste wedstrijd maakte City Bug-coureur Mika Moriën het Lohuis nog lastig. De jeugdige Fries finishte binnen een seconde van Lohuis. In race twee had Lohuis een grotere voorsprong. Weer was het Moriën die tweede werd, toen op drie seconden.

Tot slot was er in de Avenger Cup opnieuw strijd tussen Martijn Polinder en Co de Vet. De Vet wist race één overtuigend op zijn naam te schrijven, met een voorsprong van acht seconden op Rob van Pommeren. In race twee greep Polinder de winst. De Vet en Polinder blijven elkaar het leven zuur maken, waar het gaat om de leiding in de tussenstand van de Avenger Cup.

Over een maand krijgen de heren weer een kans om maximaal te scoren, wanneer er wordt gereden op het TT Circuit Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet