Sportscars

Sportscars: Derde overwinning op rij voor Thiriet by TDS Racing

GT7D6809

Thiriet by TDS Racing heeft vanmiddag de derde wedstrijd op rij in de European Le Mans Series gewonnen. Op het circuit van Paul Ricard kwam de Oreca 05-Nissan van Pierre Thiriet, Mathias Beche en Mike Conway, die Ryo Hirakawa verving, na vier uur wedstrijd als winnaar over de streep, voor de SMP Racing BR01-Nissan en de DragonSpeed Oreca 05-Nissan. Giedo van der Garde en teamgenoten Simon Dolan en Harry Tincknell kwamen als vijfde over de streep. Het drietal zakt hierdoor terug naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Conway was de eerste coureur in de Thiriet by TDS Racing Oreca en de Toyota-coureur wist bij de start Nicolas Lapierre achter zich te houden. De Engelsman werd na zijn eerste stint afgelost door Thiriet, die op zijn beurt de achtervolgers achter zich wist te houden. Tincknell probeerde het na de eerste ronde pit stops, maar de Gibson 015S kwam niet in de buurt van de Oreca en ook de SMP Racing BR01 lukte het niet het gat te dichten.

Giedo van der Garde kon met de oude Gibson 015S het tempo van de nieuwere LMP2s niet bijhouden en viel in de slotfase terug tot achter Tristan Gommendy en Nicolas Lapierre. In de laatste minuten wist Lapierre Gommendy nog te passeren en op die manier een podium voor DragonSpeed te veroveren. Door de overwinning gaan Thiriet en Beche nu aan de leiding van het kampioenschap, Van der Garde, Dolan en Tincknell staan op de tweede plaats.

Graff Racing wist voor het eerst dit seizoen United Autosports te verslaan in de LMP3 klasse. Paul Petit, Eric Trouillet en Enzo Guibbert behaalden met de Ligier JS P3-Nissan hun eerste overwinning. Duqueine Engineering eindigde als tweede, voor de United Autosports auto Brundle, Guash en England. Debutant en pole-sitter Tockwith Motorsports leek lange tijd op weg naar een podiumfinish, maar een spin in de slotfase resulteerde in een zesde plaats.

JMW Motorsport-coureurs Andrea Bertolini, Rory Butcher en Rob Smith gingen er in de GTE klasse met de winst vandoor. De Aston Martin die van pole vertrok verloor in de beginfase al enkele plekken, maar eindigde uiteindelijk als derde. De Formula Racing Ferrari 458 Italia eindigde als tweede in de klasse.

Eind september komt de European Le Mans Series weer in actie. Het kampioenschap rijdt dan op het circuit van Spa-Francorchamps.

Uitslag European Le Mans Series 4 Uur van Le Castellet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet