GT

GT: Buhk en Baumann winnen Blancpain GT Series Main Race op Hungaroring

VSA BSC HUN16 DC9T7547

De Blancpain GT Series Sprint Cup Main Race op de Hungaroring is gewonnen door de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Maximilian Buhk en Dominik Baumann. Het Duitse duo bleef in een enigszins saaie wedstrijd op het 4,38 km lange Hongaarse circuit drie Belgian Audi Club Team WRT Audi's voor. Frederic Vervisch en Laurens Vanthoor eindigden als tweede, voor teamgenoten Enzo Ide en Christopher Mies.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Vision Sport Agency

Een rommelige openingsfase van de Main Race leverde Maximilian Buhk al in de eerste ronde de leiding op. Buhk begon de wedstrijd als vierde, maar de voor hem rijdende Enzo Ide, Tristan Vautier en Frederic Vervisch kregen het met elkaar aan de stok kregen en Buhk kon van het duw- en trekwerk van het drietal profiteren. Nadat de Phoenix Racing Audi en een van de Garage 59 McLarens van de baan gingen, besloot de wedstrijdleiding in de tweede ronde tot een Full Course Yellow. Die Full Course Yellow kwam echter pas nadat het veld op snelheid voorbij een op de baan rijdende kraan was gereden, wat de wedstrijdleiding tijdens en na de wedstrijd veel kritiek opleverde. Tien minuten later werd de wedstrijd hervat.

Kort voor de pit window open ging moest Jeroen Mul de Attempto Racing Lamborghini Huracan GT3 op start-finish aan de kant zetten, wat deze keer niet tot een Full Course Yellow leidde. Enzo Ide en Vautier doken direct na het open gaan van de pit window naar binnen, Buhk en Vervisch kwamen een ronde later voor de verplichte rijderswissel binnen. In de pits wist Ide's teamgenoot Christopher Mies zijn WRT Audi voor de Mercedes van Felix Rosenqvist te houden, maar WRT wist ook de Audi van Will Stevens voor de Mercedes te krijgen. Vanthoor leek voor Baumann weg te rijden, maar de Belg vertraagde nog voor het einde van de pit, waardoor Baumann als eerste de baan opreed.In het tweede deel van de race veranderden vooraan de posities niet meer. De Mercedes-AMG GT3 van Baumann en Buhk kwam als eerste over de streep, op 5,440s gevolgd door de Audi van Vervisch en Vanthoor. De winnaars van de Qualifying Race, Ide en Mies, kwamen als derde over de streep. René Rast en Will Stevens eindigden als vierde, voor de AKKA ASP Mercedes van Vautier en Rosenqvist en de HTP Motorsport Mercedes van Jules Szymkowiak en Bernd Schneider.

Robin Frijns eindigde namens WRT als achtste, terwijl Stef Dusseldorp en Nick Catsburg met de BMW M6 GT3 van Rowe Racing als 15e eindigden. Jeroen Mul en Max van Splunteren kwamen niet aan de finish, hun teamgenoten gingen niet eens van start.

Uitslag Blancpain GT Series Sprint Cup Main Race Hungaroring
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet