NASCAR

NASCAR: Allereerste Xfinity zege voor Michael McDowell op Road America

Hij heeft er lang op moeten wachten maar Michael McDowell behaalde gisteren op Road America zijn allereerste Xfinity-zege. De RCR-coureur was in het verleden meermaals erg dicht bij de zege op Road America. Teamgenoot Brendan Gaughan eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 McD winnaar
Eindelijk gerechtigheid voor Michael McDowell op Road America.


Allereerste Xfinity zege voor Michael McDowell op Road America
In de 48 ronden tellende wedstrijd reed Michael McDowell de laatste 24 aan de leiding en versloeg zijn RCR-teamgenoot Brendan Gaughan met een voorsprong van 0.534 secs. na de laatste twee herstarts. Rookie Brennan Poole(Chip Ganassi Racing) kwalificeerde zich als twaalfde en eindigde in zijn start op Road America als derde.

McDowell had op Road America nogal wat "unfinished business". In 2011 vertrok hij vanaf pole en reed ruim dertig ronden aan de leiding maar eindigde als twaalfde. In 2012 kwalificeerde hij zich als tweede en eindigde ook zo.Michael McDowell: " Dit betekent enorm veel voor mij. Hier op Road America heb ik er zo vaak dichtbij gezeten. Prachtig om zo te eindigen."

2016 Tagliani
Tagliani was niet blij met de actie van McDowell.

Alex Tagliani pakte voor de tweede maal de pole op Road America en eindigde als zevende. In de 29e ronde werd hij door McDowell in de rondte gedraaid. Achteraf verklaarde Tagliani dat het zijns inziens opzet was. In 2014 eindigde Tagliani voor Team Penske als tweede.

Alex Tagliani: "Wij beschikten over de snelste auto en toen de gelegenheid zich voordeed reed hij gewoon de snelste auto eraf." Volgens McDowell was er geen sprake van opzet. "Hij ging in Turn 5 gewoon te ver naar buiten. Ik zat naast hem en toen stuurde hij gewoon in. Toen we contact maakten heb ik op de rem getrapt. Had ik het niet gedaan dan was ik vast blijven zitten" verweerde McDowell.

Een opkomende Brendan Gaughan bedierf bijna McDowell's dag. Zeker omdat hij in de allerlaatste ronde van P4 naar P2 opklom. Gaughan: "Als je tegen je teammaat racet dan heb je iets meer respect dan normaal. En ik zat er gewoon niet te dicht achter om hem in een fout te forceren." McDowell rijdt overigens vanavond ook in de Sprint Cup-wedstrijd op Michigan.

2016 McD Race
McDowell op weg naar de overwinning op Road America. Daniel Suarez is nog tweede.

Uitslag
1. Michael McDowell Chevrolet 48 ronden
2. Brendan Gaughan Chevrolet 48 ronden
3. Brennan Poole Chevrolet 48 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 48 ronden
5. Ryan Reed Chevrolet 48 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 48 ronden
7. Alex Tagliani Ford 48 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 48 ronden
9. Darrell Wallace Jr. Ford 48 ronden
10. J.J. Yeley Toyota 48 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet