Sportscars

Sportscars: Thiriet by TDS Racing snelt naar pole op Paul Ricard

GT7D4434

Thiriet by TDS Racing start zondag in de European Le Mans Series race op het circuit van Paul Ricard vanaf pole position. Mathias Beche was in de kwalificatie op het Zuid-Franse circuit het snelste, voor Nicolas Lapierre. Giedo van der Garde kwam in de kwalificatie namens G-Drive Racing niet verder dan de negende plaats. In LMP3 ging de pole naar het debuterende Tockwith Motorsports en in GTE pakte Aston Martin Racing de pole.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Tijdens de vrije trainingen in Le Castellet bleken de Oreca 05 - Nissans al het snelste en tijdens de kwalificatie bleek de concurrentie niet in de buurt te kunnen komen van de auto's van Thiriet by TDS Racing en DragonSpeed. Mathias Beche noteerde met een 1:47.033 de snelste tijd en de Zwitser was met die tijd maar liefst 0,461s sneller dan Lapierre. Beche, Thiriet en Toyota-fabriekscoureur Mike Conway scoorden daarmee de tweede opeenvolgende pole voor Thiriet by TDS Racing in de European Le Mans Series.

Greaves Motorsport coureur Nathanaël Berthon eindigde de kwalificatie als derde. De Ligier JS P2 - Nissan kwam echter niet in de buurt van de tijden van de Oreca's. Berthon's snelste tijd was 1,387s langzamer dan de tijd van Mathias Beche. Stefano Coletti werd namens SMP Racing met de BR01 - Nissan vierde, op 1,563s van Beche. Giedo van der Garde kon met de oude Gibson 015S - Nissan geen vuist maken en kwam uiteindelijk maar liefst 2,174s tekort op de pole-sitter.

Het op Paul Ricard in de European Le Mans Series debuterende Tockwith Motorsports domineerde de kwalificatie in de LMP3. Voormalig Ginetta-coureur Nigel Moore (Ligier JS P3 - Nissan) eindigde de kwalificatie als snelste, bijna acht tienden sneller dan de Ligiers van Graff Racing en de Panis Barthez Competition. De United Autosports Ligier van Alex Brundle, Michael Guasch en Christian England, die alle races tot nu toe wisten te winnen, eindigde als vierde.

In de GTE klasse was het Darren Turner die de Aston Martin racing Aston Martin Vantage op pole kwalificeerde. De Britse fabriekscoureur was bijna twee tienden sneller dan Alessandro Pier Guidi in de AT Racing Ferrari 458 Italia. AF Corse en JMW Motorsport kwalificeerden zich als derde en vierde.

Uitslag kwalificatie European Le Mans Series Paul Ricard
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet