GT

GT: Eerste pole position voor Felix Rosenqvist in Blancpain GT Series

MTC 2712

Felix Rosenqvist heeft op de Hungaroring zijn eerste pole position in de Blancpain GT Series behaald. De Zweed versloeg op circuit in de buurt van Mogyoród nipt Christopher Mies en merkgenoot Dominik Baumann. Vooral de stewards hadden het in de Hongaarse hitte druk. Tijdens alle drie de sessies werden veel rondetijden wegens het overschrijden van de track limits geschrapt. Mercedes en Audi domineerden tijdens de kwalificatie.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Marcel ten Caat

Dat de strijd in de kwalificatie Hongarije tussen Mercedes en Audi zou gaan was vooraf al duidelijk en de twee Duitse fabrikanten domineerden vanaf het eerste moment de sessie. Tristan Vautier was in het eerste deel van de kwalificatie het snelste met de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3. De Fransman was 0,034s sneller dan Maximilian Buhk, terwijl Franck Perera met de ISR Audi R8 LMS de derde tijd liet noteren.

In het tweede deel van de kwalificatie waren het Belgian Audi Club Team WRT coureurs Christopher Mies en Robin Frijns die de snelste tijden wisten te rijden. Frijns reed uiteindelijk een 1:42.876 en was daarmee de enige coureur die onder de 1 minuut 43-grens wist te duiken in de tweede sessie. Rosenqvist eindigde de sessie als derde. De Garage 59 McLaren 650S GT3 van Rob Bell en Alvaro Parente, de leiders in de strijd om de Blancpain GT Series Sprint Cup-titel, kwam niet verder dan de 21e plaats.

Rosenqvist was in Qualifying 3 het snelste. De Zweed reed een 1:42.433 en bleef daarmee Mies 0,070s voor. Dominik Baumann kwalificeerde de HTP Motorsport Mercedes als derde, voor de Audi van Laurens Vanthoor. Jules Szymkowiak eindigde de kwalificatie als zesde en beste Nederlander, twee plaatsen voor de Audi van Robin Frijns. Eerste niet-Audi of Mercedes was de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 op de negende plaats. Nick Catsburg en Stef Dusseldorp kwalificeerden zich als 14e in een veld van 35 auto's, Jeroen Mul en Max van Splunteren kwam niet verder dan de 31e plaats.

Uitslag kwalificatie Blancpain GT Series Sprint Cup Hungaroring

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet