VLN

VLN: Haribo Racing behaalt eerste VLN-overwinning dit seizoen. Zege voor Alzen/Arnold/Seyffarth. Buurman/"Gerwin" zesde

Grote vreugde bij het team van Haribo bij de 39e editie van de RCM DMV Grenzlandrennen. Na 4.00 u.21. 323 secs. werd de Haribo Mercedes met Uwe Alzen aan het stuur als eerste afgevlagd. Dit betekende niet alleen de eerste Mercedes-zege dit seizoen maar ook de eerste teamzege voor Haribo Racing sinds 2010. Toen won de combinatie Lucas Luhr/Richard Westbrook voor de laatste maal overall in de Haribo-kleuren. De beide Walkenhorst BMW's eindigden als tweede en derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/Mercedes/Frikadelli

Start VLN
De Walkenhorst BMW M6 GT3 neemt direct de leiding op de Nürburgring.


Haribo Racing behaalt eerste VLN zege dit seizoen
De 39e editie van de RCM DMV Grenzlandrennen kende een spannend verloop. Minstens negenmaal wisselde de kop. Niet alleen de winnende combinatie Alzen/Seyffarth/Arnold reed aan de leiding, maar ook de als tweede geklasseerde BMW M6 van Christian Krognes/Victor Bouveng/Jörg Müller maar ook de Phoenix Audi Racing R8 en de Manthey Wochenspiegel Porsche 911 GT3 R. In de 25e ronde viel de Phoenix Audi R8 LMS van Stippler/Fjordberg definitief uit. De Manthey Porsche eindigde nog als achtste.

Bij de finish bedroeg de voorsprong van Uwe Alzen op Jörg Müller 12.090 secs. Lance David Arnold: "Op het einde moesten we het brandstofverbruik toch wel in de gaten houden want we er niet zeker van of we voor de laatste ronde nog wel voldoende zouden hebben. Maar op het einde behaalde wij een fantastische overwinning. Het tempo in de VLN is dan ook enorm. Voordat wij de wedstrijd echt onder controle hadden moesten wij er elke ronde vol voor gaan." Uwe Alzen: "Onder geen voorwaarde wil ik iets riskeren. Maar ook toen ik gas teruggenomen had was elke ronde in de Groene Hel weer een adembenemende belevenis."

De combinatie Krognes/Bouveng/Müller was met de tweede plek in de Walkenhorst BMW M6 meer dan tevreden. Gedurende de kwalificatie had de Walkenhorst BMW M6 wederom een nieuw Nordschleifekwalificatie record gevestigd. Met een fabelachtige tijd van 7.56.642 pakte Krognes de pole. Ook tekende de Walkenhorst BMW M6 met een tijd van 8.02m. 914 secs. voor de snelste ronde. Jörg Müller: " Het team werkt koortsachtig om de snelheid over de gehele afstand om te gaan zetten. Het is indrukwekkend om te zien dat we met een tweede en een derde plek weer een grote stap naar voren gemaakt hebben."

Black Falcon GT3 De Black Falcon Mercedes AMG GT3 verloor in het begin jammer genoeg wat tijd.


De combinatie Michele di Martinotto/Matias Henkola/Jordan Tresson eindigde als derde. Vorig jaar won di Martinotto de BMW M235i Cup. Voor Martinotto betekende de overstap vanuit de BMW M235i Cup een geslaagd avontuur. Di Martinotto: "Ik ben waanzinnig gelukkig. Nu ben ik aan de auto gewend. Natuurlijk is er nog steeds plaats voor verbetering maar over het algemeen ben ik na zeven wedstrijden erg tevreden."
De Twin Busch Audi R8 LMS van de "Busch Brothers" eindigde met Marc Basseng als derde. De Frikadelli Porsche 911 GT3 viel na een technisch defect met Patrick Huisman aan het stuur uit. De Black Falcon Mercedes AMG GT3 van de combinatie Abdulaziz Al Faisal/"Gerwin"/Buurman eindigde als zesde. Vanaf een vierde startplek verloor de Black Falcon AMG Mercedes GT3 in het begin van de wedstrijd nogal wat tijd.

Patrick Huisman: "Op lage snelheid ben ik bij de ingang Pflanzgarten op een oliespoor in de moeilijkheden geraakt en daarbij in het gras gekomen. Daarbij had ik nog al wat vers gemaaid gras meegenomen. Maar pas op het GP-gedeelte kreeg ik een temperatuurswaarschuwing en ook de radio werkte niet. Jammer, de auto was werkelijk top en was zeer aangenaam om in te rijden."
Teameigenaar Klaus Abbelen: " De afstelwerkzaamheden van de vorige wedstrijd hebben resultaat opgeleverd. Met een tijd van 8.01.301 zijn we op deze baanvariant nog nooit zo snel geweest. De door ons voorgenomen veranderingen in de set-up werkten uitstekend en ook de remmen voelen goed aan. In de wedstrijd was zeker e.e.a mogelijk geweest.

Cup-zeges
In de BMW M235i Cup ging de zege naar de combinatie Mies/Schrey die hun zesde achtervolgende Cup-zege behaalde. Zij versloegen de Scheid BMW M235i van de combinatie Thomas Jäger/Rudi Adams met een voorsprong van ruim 41.041 secs. en verstevigden daarmee hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap overall. In de TMG GT86 Cup ging de overwinning naar Nils Jung/Florian Wolf.

Winnaar Haribo 1
Mooie zege van de combinatie Alzen/Arnold/Seyffarth.

Uitslag
1. #8 Alzen / Arnold / Seyffarth (Mercedes-AMG GT3) 28 ronden
2. #36 Krognes / Bouveng / Müller (BMW M6 GT3) 28 ronden
3. #35 Henklola / Di Martino / Tresson (BMW M6 GT3) 28 ronden
4. #4 Dumbreck / Imperatori (Porsche 991 GT3 R) 28 ronden
5. #44 Busch / Busch / Basseng (Audi R8 LMS) 28 ronden
6. #6 \'Gerwin\' / Al Faisal / Christodoulou / Buurman (Mercedes-AMG GT3) 28 ronden
7. #21 Weiss / Kainz / Krumbach / Stursberg (Porsche 911 GT3 R) 27 ronden
8. #50 Walkenhorst / Posavac / Schmid (BMW Z4 GT3) 27 ronden
9. #62 Kräling / Gindorf / Brück (Porsche 991 GT3 Cup MR) 27 ronden
10. #55 Farnbacher / Farnbacher (Lexus RC-F GT3) 27 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet