Formula 4

ADAC F4: Ortmann wint tweede race op Zandvoort, Mawson gooit eigen glazen in

Winaar-Ortmann

Mike David Ortmann maakte in de tweede ADAC F4-race tijdens de Zandvoort Masters vanaf poleposition geen fout en stuurde zonder in gevaar te komen naar de overwinning. Zijn teamgenoot Lirim Zendeli reed net zo sterk naar de tweede plek, Mick Schumacher maakte het podium compleet. Janneau Esmeijer kon zijn derde startplek niet vasthouden, hij werd vijfde.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Willem J. Staat en Co van der Gragt

Sophia Flörsch komt in haar fraai gekleurde F4 moeilijk weg bij start. Ze rijdt langzaam weg en gelukkig weet iedereen haar te ontwijken. Haar auto is echter niet op gang te krijgen en ze is de eerste uitvaller.

Van-Uitert-Puncture
Lekke band voor Job van Uitert

Even later komt Job van Uitert en weer een ronde later ook Leonard Hoogenboom binnen. De twee hebben elkaar ongelukkig geraakt en ze moeten beide opgeven.

Esmeijer moet tot zijn ongenoegen toestaan dat Schumacher en even later ook Felipe Drugovic hem passeren. Schumacher is meteen weg, maar Drugovic zit vlak voor Esmeijer en houdt hem op. Zodanig zelfs dat de Nederlander ook druk vanachter krijgt omdat hij een serie F4's in zijn achteruitkijkspiegels ziet. Positiewisselingen zijn er in de top tien echter niet. Ortmann en Zendeli hebben een gat naar Schumacher, maar lopen niet verder weg. Iedereen rijdt zo'n beetje de zelfde rondetijden.

Klassementsleider Joey Mawson wil vanaf zijn 12e startpositie snel naar voren om de schade beperkt te houden. In de beginfase kon hij opklimmen naar P8, maar eenmaal achter Thomas Preining zit hij ronden lang vast.

Mawson-ingeklemd

Hij moet en zal naar voren komen en doet in de Tarzanbocht een wat brute aanval. Die mislukt en de Oostenrijker blijft Mawson voor, maar de Australiër beschadigt zijn voorvleugel. Die komt dwars te zitten onder zijn neus en Mawson moet langzaam rijdend de pits inkomen. Met een nieuwe neus maar ver buiten de punten maakt hij zijn race af.

In ronde 14 komt de safetycar de baan in. Na een incident in de achterhoede tussen Louis Gachot en Julian Hanses staat de laatst vast in het grind. Het veld schuift weer in elkaar achter de safetycar en de race is bijna voorbij. Net voor de rijders over de finish gaan gaat de safetycar naar binnen, maar de strijd is gestreden en het podium bekend. Ortmann wint voor Zendeli en Schumacher, Esmeijer wordt vijfde.

De derde en laatste ADAC F4-race van het weekend staat voor zondag 10.20 uur op het programma. Janneau Esmeijer mag deze race dankzij de reversed grid vanaf poleposition starten. Een prachtige kans op een podium!

untitled-1994

Uitslag race 2 ADAC Formula 4
zaterdag 20 augustus 2016, Circuit Park Zandvoort
1. Mike David Ortmann, 17 ronden
2. Lirim Zendeli +0.389
3. Mick Schumacher +0.753
4. Felipe Drugovich +1.185
5. Janneau Esmeijer +1.474
6. Kami Laliberte +1.800
7. Thomas Preining +2.121
8. Juri Vips +2.554
9. Juan Manuel Correa +3.043
10. Jonathan Aberdein +3.160

Uitgevallen:
Job van Uitert en Leonard Hoogenboom

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet