NASCAR

NASCAR: Spectaculaire zege voor Austin Dillon in Bristol Xfinity

Austin Dillon schreef met een spectaculaire zege de Food City 300 Xfinity-series op zijn naam. De wedstrijd werd overigens met acht ronden verlengd. Justin Allgaier eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Dillon Huwelijkscadeay
Austin Dillon beschikte zeker niet over de beste auto op Bristol. Maar ook een leuke manier om indruk te maken op je a.s. bruid.

Spectaculaire zege voor Austin Dillon in Bristol Xfinity
Op de 0.533 mijl short oval profiteerde Dillon van de met acht ronden verlengde wedstrijd. Pas toen Brad Keselowski twee ronden voor het einde zonder brandstof viel, greep de RCR-coureur definitief de leiding. Dillon versloeg Justinb Allgaier met een voorsprong van 0.227 secs. in een dragsprint richting finish. Kyle Larson eindigde als derde gevolgd door Elliott Sadler.Dillon: "Het was oorlog. Wij hadden een goede auto maar zeker niet de snelste. In de witte vlag ronde maakte ik in Turn 3 een kleine foutje maar gelukkig werd iedereen "loose".


Keselowski's lege tank leverde een domino-effect op waardoor Dillon kon toeslaan. Voor Dillon betekende het zijn tweede Xfinity-zege dit seizoen en de achtste in zijn carriere.

In de 243e ronde draaide polewinnaar Erik Jones teammaat Daniel Suarez in de rondte. Het resulteerde in een crash waarbij zes auto's betrokken waren.Jones: "Ik maakte een fout waardoor Daniel Suarez in de rondte ging. Ik betreur dit want hij beschikte over een goede auto die in staat was om te winnen. Bij de herstart verprutste ik het gewoon. Ik was gewoon gek."


Darrell Wallace
Goed resultaat voor Darrell Wallace.

In de 296e ronde zorgden Brad Keselowski en Kyle Busch voor het nodige spektakel. Keselowski weigerde zijn positie prijs te geven, wist zijn momentum te behouden maar toucheerde de Toyota van Kyle Busch die direct een klapband opliep. Ty Dillon, de broer van Austin, werd het onschuldige slachtoffer.

Keselowski: "Op deze baan is Kyle erg goed maar hij was iets sneller. Ik probeerde hem af te houden. Hij ging naar de groove beneden en was in de vier bochten iets sneller. Ik wist dit en hij maakte wel een slimme "move" maar bij het uitkomen van de bocht had ik een goede run maar hij was er gewoon niet klaar voor. Ik weet verder ook niet wat er nu precies gebeurde. Wij vochten er hard voor. Jammer dat er zo een einde aan kwam. Dit had ik zeker niet gewild.

Dillon actie
Dillon op weg naar de zege in Bristol.


Kyle Larson reed overigens nog 200 ronden aan de leiding. Op adives van teameigenaar Richard Childress nam Austin de buitenste lijn en pakte bij de laatste herstart de zege die 50 ronden eerder ondenkbaar leek. Een mooi huwelijksgeschenk voor zijn a.s bruid Whitney Ward.

Uitslag
1. Austin Dillon Chevrolet 308 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 308 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 308 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 308 ronden
5. Brendan Gaughan Chevrolet 308 ronden
6. Jeremy Clements Chevrolet 308 ronden
7. Darrell Wallace Ford 308 ronden
8. Blake Koch Chevrolet 308 ronden
9. Brandon Jones Chevrolet 308 ronden
10. Corey Lajoie Toyota 308 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet