NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint spectaculaire Xfinity wedstrijd op Watkins Glen

Aan spektakel ontbrak het absoluut niet tijdens de Xfinity wedstrijd op Watkins Glen. Een prachtig duel tussen de Penske-teamgenoten Joey Logano en Brad Keselowski, een ontploffende NASCAR en een gigantische crash waarbij Kyle Busch betrokken was.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Start
Start op Watkins Glen met beide Penske Mustangs op de eerste startrij.


Joey Logano wint spectaculaire Xfinity-wedstrijd op Watkins Glen
In de 82 ronden tellende Xfinity-wedstrijd op Watkins Glen reed Penske-coureur Joey Logano ruim 67 ronden aan de leiding. Tot drie ronden voor het einde zette Brad Keselowski zijn teammaat behoorlijk onder druk maar een technisch defect beëindigde voortijdig zijn zegekansen.

Joey Logano: " Toch wel een speciale dag. Ik beschikte over een fantastische auto. Snelste in de training en de kwalificaties en ik was in staat om een groot aantal ronden op kop te rijden. Dit was zeker niet gemakkelijk. Ik moest er hard voor knokken. Heb zeker genoten van het duel met mijn teamgenoot Brad Keselowski."

Nadat Brad Keselowski uitgevallen was, nam Paul Menard de tweede plek over en eindigde op 1.517 secs. als tweede. Op het moment dat Keselowski aan de kant moest bevond Menard zich nog op twintig wagenlengtes achter Logano, maar wist dit gat aanmerkelijk te reduceren. Zeker omdat de Mustang van Logano bijna op was. Kyle Larson eindigde als derde en Daniel Suarez als vierde.

Logano leading
Beide Penske teamgenoten domineerden de wedstrijd op "The Glen"

Rode vlag situatie
De wedstrijd moest in de 18e ronde met Code Rood onderbroken worden nadat de auto van Todd Bodine van achteren werd aangetikt, kwam op het midden van de baan en de voorspelbare megacrash kon niet uitblijven. Bodine: "Ik dacht dat ik de situatie onder controle had, maar corrigeerde net iets teveel." Bij de crash waren negen auto's betrokken waaronder Kyle Busch. Na vijftien minuten kon de wedstrijd opnieuw gestart worden.

Menard 2e
Tweede plek voor Paul Menard.Auto ontploft
Coureur Derrike Cope had zijn auto in een run-off gebied tot stilstand gebracht toen de auto plotseling ontplofte. De motorkap en er kwam ook veel rook uit beide voorwielen. Aanvankelijk werd er gespeculeerd dat beide voorbanden geklapt waren. Op dit moment is de ontploffing nog een vraagteken en de NASCAR-organisatie heeft de auto in beslag genomen. Mogelijk kan het iets te maken hebben met de enorme bandencompounds waarmee op het opnieuw geasfalteerde circuit van Watkins Glen gereden wordt.

Logana doughnut
De traditonele zege doughnut van Joey Logano op Watkins Glen.


Uitslag
1. Joey Logano Ford 87 ronden
2. Paul Menard Chevrolet 87 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 87 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 87 ronden
5. Trevor Bayne Ford 87 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 87 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 87 ronden
8. Brendan Gaughan Chevrolet 87 ronden
9. Justin Reed Ford 87 ronden
10. Brennan Poole Chevrolet 87 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet