Formule 2

GP2 Series: Alex Lynn wint boeiende sprintrace in Hockenheim

lynn-wint

Wederom een zeer spannende wedstrijd van de GP2 Series. Alex Lynn had het vooraan perfect onder controle en won onbedreigd de wedstrijd. Daarachter werden de podiumplaatsen pas in de slotfase verdeeld. Oliver Rowland zakte in de laatste ronden wederom van het podium af door slijtage aan de banden. Sergey Sirotkin liet weer zien dat hij de man in vorm is en het beste met zijn banden kon omgaan. De Rus werd tweede voor Arthur Pic. In de titelstrijd is het erg spannend. Sirothin en Gasly, na een sterke inhaalrace, delen de koppositie met 113 punten. Daarachter zijn Marciello (102), Giovinazzi (100) en Rowland (99) nog zeker niet kansloos voor de titel.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto: GP2 Series

Na de hectische sprintrace van zaterdag werden de nodige straffen uitgedeeld. Pierre Gasly moest zijn derde plaats inleveren nadat tijdens de wedstrijd zijn brandblusser was leeggelopen. Artem Markelov werd schuldig bevonden aan de botsing met Jordan King en Daniel de Jong voor zijn contact met Sean Gelael in de hairpin. Beide rijders moesten vanuit de pits starten. Antonio Giovinazzi schoof door het uitsluiten van Gasly naar de achtste plaats en mocht vanwege de omgekeerde startopstelling de sprintrace van pole aanvangen met naast hem Alex Lynn.

Alex Lynn had de beste start voor een prima gestartte Rowland, gekomen vanaf de vierde startplaats. Poleman Giovinazzi zakte terug naar de derde plaats. Gasly was inmiddels al naar plek 14 doorgestoten vanaf een twintigste startplaats.

Nabil Jeffri kreeg een tik van Norman Nato. De Fransman kan door maar Jeffri moet zijn wagen op een gevaarlijke plaats achter laten en zorgde voor een virtual safety car. Na de herstart zorgden beide Italianen Marciello en Ghiotto voor fraaie raceacties in de strijd om de zevende plaats. Giovinazzi kreeg een vijf seconde straf vanwege het buiten de baan drukken van Arthur Pic na de start. Oliver Rowland verdedigde zijn tweede plaats met verve, maar deed dit wel op het randje van het toelaatbare. Alex Lynn trok zich aan de kop niets aan van alle acties achter hem en vergrootte zijn voorsprong. Giovinazzi probeerde het onmogelijke verremde zich compleet bij een inhaalactie op Rowland. De heetgebakerde Italiaan raakte de Brit en verloor zijn voorvleugel en moest met schade opgeven. Tweede virtual safety car.

Na de herstart reden Lynn en Rowland weg van hun achtervolgers. Een treintje van vijf wagens streden daarachter om de laatste podiumplaats. Pierre Gasly reed een fraaie inhaalrace en was al beland op een achtste plaats. Sergey Sirotkin pakte ten koste van Malja de derde plaats. Geweldige slotfase waar Sirotkin de hevig verdedigende Rowland verschalkte. Daarachter flinke strijd tussen Pic, Ghiotto, Malja, Marciello en Gasly. Rowland had het moeilijk en net als gisteren verloor de MP Motorsport rijder in de laatste ronden het podium. Lynn had op kop niets te vrezen en won de race voor Sirotkin en Pic. Ghiotto werd vierde voor Rowland en een sterk teruggekomen Gasly. Daniel de Jong eindigde op een 17de plaats.

Uitslag race 2 Hockenheim:
1. A. Lynn (DAMS) 27 ronden in 43:20.504
2. S. Sirotkin (ART Grand Prix) +2.922
3. A. Pic (Rapax) +4.688
4. L. Ghiotto (Trident) +6.206
5. O. Rowland (MP Motorsport) +8.187
6. P. Gasly (PREMA Racing) +8.486
7. R. Marciello (RUSSIAN TIME ) +9.259
8. G. Malja (Rapax) +10.292
9. A. Markelov (RUSSIAN TIME) +14.404
10. M. Evans (Pertamina Campos Racing) +15.162

Stand:
1. S.Sirotkin 113
2. P. Gasly 113
3. R. Marciello 102
4. A. Giovinazzi 100
5. O. Rowland 99
6. N. Nato 81
7. J. King 80
8. M. Evans 77

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet