NASCAR

NASCAR: Busch wint Xfinity Indianapolis. Justin Allgaier wint 100.000 U$ bonus

2016 Busch winnaar Xfinity Indy
Voor de derde maal in vijf jaar pakte Kyle Busch de zege op de Brickyard in de Xfinity-series. Kevin Harvick eindigde als tweede in een wedstrijd die enkele ronden verlengd moest worden. Voor de Brickyard 400 pakte Busch tevens de pole voor het team van Joe Gibbs Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Harvick
Tweede plek voor Kevin Harvick op de Brickyard
.

Busch wint Xfinity Indianapolis. Justin Allgaier wint 100.000 U$ bonus
De Xfinity-wedstrijd op Indianapolis bestond uit twee heats van 20 ronden en een hoofdwedstrijd van 60 ronden. De twee heats werden door de JGR-coureurs Kyle Busch en Erik Jones gewonnen. De Dash for Cash 100.000 U$ bonus werd uiteindelijk door Justin Allgaier in de zestig ronden tellende wedstrijd geïncasseerd nadat hij in de allerlaatste ronde aan Elliott Sadler voorbij ging.

De Xfinity-wedstrijd werd eigenlijk volledig door Kyle Busch gedomineerd. Nadat de JGR-Toyota van Erik Jones in de 49e ronde langs de muur geschaafd was, werd er voor de laatste maal geneutraliseerd. Busch heeft de beste herstart, gevolgd door Kyle Larson en Kevin Harvick. Larson moet in de eindsprint richting finish zijn positie aan zowel Harvick als Paul Menard prijsgeven.

2016 Suarez
Goede wedstrijd van JGR Toyota-coureur Daniel Suarez.

Kyle Busch: "Die laatste herstart was OK. Ik zag Harvick wel komen maar hij kon niet profiteren. Hoop dat ik morgen hetzelfde kan doen. Zeker omdat ik voor de Brickyard 400 op pole sta. Het is altijd goed om hier in Indy vanaf pole te starten en de kansen zijn goed."

Met een vijfde plek verzekerde Justin Allgaier zich van een U$ 100.000 bonus. Justin Allgaier: "Die replica-cheque ga ik thuis mooi aan de muur hangen. Die gooi ik zeker niet weg."Paul Menard eindigde als derde gevolgd door Kyle Larson, Justin Allgaier, Elliott Sadler en Daniel Suarez.

2016 Busch Bricks
De familie Busch kust de heilige grond op de Brickyard. Vandaag weer??

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 63 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 63 ronden
3. Paul Menard Chevrolet 63 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 63 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 63 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 63 ronden
7. Daniel Suarez Toyota 63 ronden
8. Joey Logano Ford 63 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 63 ronden
10. Brandon Jones Chevrolet 63 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet