Sportscars

Sportscars: Audi pakt tweede pole van het seizoen op de Nürburgring

2016-6-Heures-du-Nurburgring-Adrenal-Media-DSCF9199

André Lotterer en Marcel Fässler vertrekken morgen vanaf pole position tijdens de 6 Uur van de Nürburgring, de vierde ronde van het FIA World Endurance Championship. Het tweetal was in de kwalificatie 0,266 seconden sneller dan de Audi van teamgenoten Oliver Jarvis en Lucas di Grassi. G-Drive Racing was het snelste in LMP2, terwijl Aston Martin Racing voor het eerst in een jaar de pole pakte in de GTE Pro klasse.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De kwalificatie voor de Le Mans Prototypes werd op een opdrogende Nürburgring verreden. Het bezorgde de teams de nodige hoofdbrekens voor wat betreft de strategie. Uiteindelijk waren het Lotterer en Fässler die een gemiddelde tijd van 1:39.444 wisten te rijden. Ondanks een spin wist de tweede Audi van Oliver Jarvis en Lucas di Grassi de tweede tijd te noteren, wat de eerste volledige startrij voor Audi sinds Silverstone opleverde.

Mark Webber en Timo Bernhard kwalificeerden hun Porsche 919 Hybrid op de derde plaats, net voor de Porsche van teamgenoten en Le Mans-winnaars Marc Lieb en Neel Jani. De beide Toyota TS050 - Hybrids eindigden de kwalificatie als vijfde en zesde. Beste LMP1 Privateer was de Rebellion Racing Rebellion R-One met startnummer 13.

2016-6-Heures-du-Nurburgring-Adrenal-Media-GT7D3609

In de LMP2 klasse was er voor de vierde keer op rij een pole voor G-Drive Racing. René Rast en Roman Rusinov kwalificeerden hun Oreca 05-Nissan voor de Signatech Alpine A460-Nissan en de Strakka Racing Gibson 015S-Nissan. Bij Strakka maakt de 26-jarige Schotse coureur Lewis Williamson zijn debuut. Williamson, die dit seizoen in de Renault Sport Trophy rijdt, vervangt Danny Watts.

Nicki Thiim en Marco Sorensen waren het snelste in de GTE Pro klasse en bezorgden Aston Martin Racing daarmee de eerste FIA WEC pole in meer dan een jaar. De 2:01.712 van het Deense duo was slechts twee tienden sneller dan de gemiddelde rondetijd van Ford Chip Ganassi Racing Team UK coureurs Stefan Mücke en Olivier Pla. Richie Stanaway en Darren Turner kwalificeerden hun Aston Martin Vantage GTE op de derde plaats, een halve seconde achter hun teamgenoten. In GTE Am ging Porsche er met de pole vandoor. De Abu Dhabi - Proton Racing Porsche 911 RSR was het snelste, voor de KCMG Porsche.

2016-6-Heures-du-Nurburgring-Adrenal-Media-GT7D3876

Uitslag kwalificatie FIA WEC 6 Hours of Nürburgring, 23 juli 2016
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet