GT

GT: Zege voor Jahn/Estre in ADAC GT Masters Red Bull Ring. Nederlanders stellen teleur

De combinatie Jahn/Estre bezorgde het team KUS Team75 Bernhard, dat eigendom is van WEC wereldkampioen Timo Bernhard en diens vader Rüdiger de allereerste zege in de ADAC GT Masters. De ABT Bentley Continental van Fabian Hamprecht en Christer Jöns eindigde als tweede gevolgd door de Callaway Corvette C7 van Jules Gounon/Daniel Keilwitz.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

2016 Winnaars
Eerste overwinning voor KÜS Team 75 Bernhard op de Red Bull Ring.


Zege voor Jahn/Estre in ADAC GT Masters Red Bull Ring
Door een technisch probleem kwam de ABT Bentley Continental van Jordan Pepper/Daniel Abt niet aan de start en werd de pole overgenomen door de combinatie Hamprecht/Jöns. Hamprecht slaagde er niet in om zijn pole langdurig te verdedigen. Al in de openingsronde ging de KUS Team 75 Bernhard Porsche 911 aan de Bentley voorbij en wist de koppositie tot aan de reguliere rijderswissel vast te houden.

Na de verplichte pitstops bleef de rangorde eigenlijk ongewijzigd. Estre nam van Jahn over met daarachter Hamprecht' s teamcollega Jöns. Vanwege te snel rijden in de pitlane moest de Audi R8 LMS van Laurens Vanthoor voor een "drive-through" naar binnen waardoor de Corvette van Gounon/Keilwitz de derde plek overnam. KÜS Team 75 Bernhard behaalde dus in Oostenrijk haar eerste overwinning dit seizoen. Voor de in Oostenrijk wonende Fransman Kevin Estre betekende dit zijn derde overwinning in zijn vijfde ADAC GT Masters start.
Christer Jöns wist zijn tweede plek tot aan het vallen van de finishvlag vast te houden en zorgde daarmee tevens voor het eerste podiumresultaat van Bentley Team ABT. De combinatie Gounon/Keilwitz nam met hun derde plek de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over. De combinatie Mies/De Phillipi verspeelde dit door een crash van Mies met de Porsche van Robert Renauer. De vierde plek werd opgeëist door de Callaway Corvette C7 van Patrick Assenheimer/Dominik Schwager. Die behaalden voor de derde achtereenvolgende maal een topklassering.

ABT Bentley
Podiumplek voor de ABT Bentley in Oostenrijk.

Daarachter volgden de AMG Team Zakspeed Mercedes GT3 van de regerende kampioenen Sebastian Asch en Luca Ludwig, de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan van Ineichen/Engelhart, de tweede Zakspeed AMG Mercedes GT3 van Nikolaj Rogivue/Nicolai Sylvest(die overigens voor de vierde maal dit seizoen punten pakten), de Audi R8 LMS van Dobitsch/Sandström, de oeroude Corvette Z.06 van Remo Lips/Sven Barth en de tweede Callaway C7 Corvette van de Amerikanen Boris Said/Eric Curran. Met een tweede plek werden de Bentley-coureurs Hamprecht/Jöns overigens als eerste in het Juniorenklassement geklasseerd

Start
De Bentley grijpt direct de leiding.

David Jahn: "Dat was een perfecte wedstrijd. Direct bij de start ben ik achter de Corvette blijven hangen en die kon ik nog voor de eerste bocht inhalen. Daarna heb ik druk op de Bentley uitgeoefend en die heb ik eveneens nog in de eerste ronde gepasseerd. Dit was voldoende. Zo moet autosport zijn. Daarna kon ik mijn voorsprong verder opbouwen. Dank aan het team dat een geheel perfecte auto heeft voorbereid."

Kevin Estre: "Ik kon de pole die David voor ons had binnen gesleept verdedigen. Soms ziet het er gemakkelijk uit als je op kop rijdt, maar dit is het zeker niet. Ons pitstops was iets beter dan die van de als tweede geklasseerde Bentley. Daardoor had ik bij de rijderswissel nog een voorsprong. Direct bij mijn eerste wedstrijd in de ADAC GT Masters een overwinning. Wat wil je nog meer. Ik hoop dat het voor ons zo verder gaat."

Over de Nederlanders in Spielberg kunnen we kort zijn. Christian Frankenhout eindigde met Christopher Haase als zestiende. De overige landgenoten vielen uit. Met een 22e plek was het voor de Schubert Motorsport combinatie Antonio Felix da Costa/Jess Krohn een zeer teleurstellend BMW resultaat.

2016 Jahn Estre
Estre/Jahn bezorgen Porsche de eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet