DTM

DTM: Groeten uit Zandvoort 2016

IMG 0264
Zandvoort was drie dagen lang bijna Duits grondgebied: het circuit stond volledig in het teken van de DTM

Met de luidruchtige presentatie met de safety-cars op donderdagmiddag in het centrum begon het al: ruim drie dagen lang stond Zandvoort het afgelopen weekeinde volledig in het teken van de DTM. In totaal waren 38.000 bezoekers getuige van een bijzonder geslaagd weekeinde met een afwisselend programma, waarin naast de DTM ook het FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup, de Porsche Carrera Cup Deutschland en de TCR Benelux in actie kwamen. Het is altijd weer indrukwekkend om te zien wat de Duitse organisatie en de deelnemende merken allemaal uit de kast halen voor een raceweekeinde: enorme hospitality-paleizen, keurig gerangschikte trucks en trailers in de paddock en een strakke aanpak, die niet altijd strookt met de Nederlandse 'moet-kunnen'-mentaliteit. Maar de combinatie van Circuit Park Zandvoort en de DTM functioneert al 16 jaar lang, en als we de reacties zo peilen, dan wil men binnen de DTM de Nederlandse ronde nog lang niet van de kalender kwijt. Gelukkig maar! Wat wij in het weekeinde op en rond het circuit zoal zagen, leverde als altijd weer volop stof voor een uitgebreide impressie.

Tekst: Gerrie Hoekstra en René de Boer
Foto's: Co van der Gragt, Gerrie Hoekstra, Willem J. Staat, Bob van de Wolf, René de Boer, Jürgen Tap, Bildagentur Kräling

Groeten Safetycar

De presentatie met de safety-cars en de DTM-coureurs op het Raadhuisplein en het Badhuisplein trok behoorlijk wat belangstelling.

IMG 0255

Intussen stonden op het circuit de prijzen voor het weekeinde klaar.

IMG 0259

Robert Wickens kreeg de beker met dit opschrift.

IMG 0260

Ook de vlaggen van de diverse landen lagen klaar.

IMG 0261

En niet te verheten de flessen Henkel Trocken. Dubbele magnums (ook wel Jeroboam geheten), drie liter elk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet