Sportscars

Sportscars: Thiriet by TDS Racing zegeviert op Red Bull Ring

LMP Podium

Pierre Thiriet, Mathias Beche en Ryo Hirakawa hebben de 4 Uur van de Red Bull Ring, de derde ronde van de European Le Mans Series gewonnen. De Thiriet by TDS Racing-coureurs bleven in Oostenrijk ondanks problemen de concurrentie voor. Eurasia Motorsport pakte de tweede plaats, G-Drive Racing werd derde.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR

De topteams kenden op het circuit in Spielberg veel problemen. Giedo van der Garde moest al na een paar minuten de pits opzoeken met een lekke band en ook de uiteindelijke winnaars moesten twee keer ongepland de pits inkomen. De Oreca 05 - Nissan van Thiriet by TDS Racing moest beide keren de voorkant laten vervangen door kapotte koplampen. De laatste stop was zo'n 50 minuten voor het einde, waardoor de G-Drive Racing Gibson 015S - Nissan van Van der Garde's teamgenoot Harry Tincknell kon aanhaken.

Tincknell raakte echter de Pegasus Racing Morgan - Nissan na zijn laatste geplande stop en moest daardoor nog eens naar binnen. Het team repareerde de Gibson snel, maar kon niet voorkomen dat de Eurasia Motorsport Oreca 05 - Nissan van Tristan Gommendy kon opschuiven naar de tweede plaats. De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 - Nissan was echter al te ver uitgelopen en na vier uur kwam de auto met een voorsprong van 51 seconden op de nummer twee over de streep. Van der Garde en teamgenoten eindigden als derde, waarbij Van der Garde de snelste raceronde liet noteren. De van pole vertrokken Panis Barthez Competition Ligier JS P2 - Nissan viel door veel problemen ver terug.

46 Dunlop ELMS Red Bull Ring 2016
Overwinning nummer 2 van het seizoen voor Thiriet by TDS Racing

In LMP3 leek Duqueine Engineering voor het eerst dit seizoen United Autosport van de eerste plaats af te houden, maar een tijdstraf zorgde ervoor dat David Hallyday, Dino Lunardi en David Droux terugvielen tot achter United Autosport-coureurs Alex Brundle, Michael Guasch en Christian England. De Duqueine Engineering Ligier JS P3 - Nissan stond niet lang genoeg stil tijdens de pit stops en kreeg daarvoor vier seconden straf. Het was voldoende om United Autosports de overwinning te schenken.

JMW Motorsport domineerde met de Ferrari 488 in GTE. Rory Butcher, Robert Smith en Andrea Bertolini lagen het grootste deel van de race aan de leiding. Het was Butcher die al vroeg de eerste plaats pakte en teamgenoot Bertolini nam die plaats ook in, nadat Marco Seefried in de Porsche naar binnen was gedoken. Uiteindelijk mocht Butcher het zelf afmaken en hij finishte met een minuut voorsprong op de AF Corse Ferrari van Rui Aguas, Marco Cioci en Piergiuseppe Perazzini en de AT Racing Ferrari van Alessandro Pier Guidi, Aleksander Talkanitsa en Aleksander Talkanitsa Jr.

66 Dunlop ELMS Red Bull Ring 2016 2 JMW Motorsport was het beste in GTE en versloeg twee andere Ferrari teams
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet