NASCAR

NASCAR: 82e recordzege voor Kyle Busch in Xfinity New Hampshire.

In New Hampshire andermaal een dubbeloverwinning voor het team van Joe Gibbs Racing. De teamgenoten Kyle Busch en Erik Jones behaalden een fraaie dubbelzege. Brad Keselowski eindigde voor Team Penske als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Busch New Hampshire
82e recordzege voor Kyle Busch in New Hampshire.


82e recordzege voor Kyle Busch in Xfinity New Hampshire
Met een 82e recordzege in de Xfinity-series verbeterde Kyle Busch andermaal zijn persoonlijke record. In totaal reed Busch in dit kampioenschap maar liefst 17.064 mijl aan de leiding. Voor Busch betekende het zijn zesde overwinning in tien Xfinity starts dit seizoen. In elf starts op New Hampshire zegevierde Busch vijfmaal.

Kyle Busch reed de gehele wedstrijd op één setje linkerbanden en maakte zijn laatste stop onder neutralisatie in de 178e ronde. Kyle Busch: "Ik weet niet wat grote getallen zijn maar records zijn er om verbroken te worden. Misschien komt er iemand zoals ik en gaat hetzelfde doen. Maar records zijn er om verbroken te worden toch?"

Keselowski eindigde als derde maar had geen antwoord op de JGR-overmacht. Keselowski: "We hadden een redelijk goede dag maar we zaten er gewoon niet bij. We moeten nog meer blijven pushen. Maar goed dit was een stap in de goede richting."

Ondanks dat de JGR-auto's domineerden leverden Ty Dillon een Alex Bowman een fraai gevecht. Door een touché van Bowman ging Dillon in de 76e ronde helaas de muur in. Overigens vervangt Bowman vanavond Dale Jr. in de No 88 Chevrolet. De populaire Amerikaanse rijder moest vanwege een lichte hersenschudding van deelname afzien.

Dillon was ervan overtuigd dat Bowman het met opzet deed en kwam met 55 ronden achterstand weer terug op de baan. Bij zijn terugkeer probeerde Dillon Bowman zoveel mogelijk te dwarsbomen.

Bowman: "Hij probeerde mij er na de crash viermaal vanaf te rijden. Ik neem het hem niet kwalijk." Met een vierde plek vergrootte Daniel Suarez zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.

Suarez New Hampshire
Daniel Suarez behoudt de leiding in het kampioenschap.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Erik Jones Toyota 200 ronden
3. Brad Keselowski Ford 200 ronden
4. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
8. Alex Bowman Chevrolet 200 ronden
9. Brendan Gaughan Chevrolet 200 ronden
10. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet