VLN

VLN: Christopher Mies (Land Motorsport) verslaat Jörg Bergmeister (Manthey) in zinderende eindsprint

In een zinderende eindsprint versloeg de Audi R8 LMS van Christopher Mies de Manthey Porsche 911 GT 3 R van Jörg Bergmeister. Op de streep bedroeg het verschil nog maar 0.602 sekonden. Voor Land Motorsport betekende het alweer de 21e overall zege in het VLN Endurance kampioenschap.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Bergmeiste Mies
Schitterend slotduel tussen Jörg Bergmeister en Christopher Mies op de Nordschleife.

Christopher Mies verslaat Jörg Bergmeister in zinderende eindsprint
In een pakkend gevecht om de eerste plek sloeg Land Motorsport-coureur Christopher Mies op het rechte stuk van de Döttingert Höhe in de allerlaatste ronde toe en versloeg de Manthey Porsche 911 GT 3 R van Jörg Bergmeister met een voorsprong van slechts 0.602 secs. De Walkenhorst BMW M6 GT3's van de combinaties Bouveng/Krohn/Müller en Matias Henkola/Michele Di Martino eindigden resp. als derde en vijfde. De Lexus RC-F GT3 van Mario en Dominik Farnbacher eindigde als vierde.

Christopher Mies ontwikkelt zich langzaam tot een ervaren Nordschleife specialist en verklaarde achteraf dat dit wel één van de beste wedstrijden uit zijn carriere was. In de voorlaatste wedstrijd schitterde Mies onder wisselvallige weersomstandigheden al met fabelachtige rondetijden. Tijdens de kwalificatie vestigde Mies met een tijd van 7.57.161 officieus een nieuw baanrecord.

Met een solide wedstrijdstrategie van Land Motorsport was de combinatie Mies/De Philippi constant in de voorste regionen te vinden. Christopher Mies: "Ik heb van beide stints enorm veel genoten. Met een aantal concurrenten had ik behoorlijk wat inhaalmanoeuvres maar het ging er ontzettend fair aan toe. Op het baangedeelte "Tiergarten" nam de 27-jarige alle nodige risico's en ging in de ultra snelle knik naar links aan Bergmeister voorbij. "Voor mij was het alles of niets. Ik wilde per sé winnen." aldus de 27-jarige Mies.

Ondanks dat Bergmeister met de gloednieuwe Manthey Porsche 911 GT3 R, samen met Michael Ammermüller, als tweede eindigde, was hij ontzettend teleurgesteld. Bergmeister: "Ik had gehoopt dat mijn voorsprong voldoende zou zijn. De Audi had een snelheidsvoordeel." Mies bestreed dit echter. "Vanuit mijn opinie beschikte de Porsche over meer neerwaartse druk. Ik heb dit rondenlang kunnen bestuderen." Maar waarschijnlijk hebben beiden wel een beetje gelijk want met verschillende voertuigconcepten op hetzelfde niveau kan het eigenlijk 28 ronden lang niet spannender zijn." De Zakspeed Nissan GT-R Nismo GT3 van de combinatie Sebastien Asch/Luca Ludwig eindigde verrassend als vijfde terwijl de Frikadelli Porsche 911 GT 3 R van de combinatie Abbelen/Huisman/Siedler als zevende over de streep kwam.

Maar ook in de andere klasses was het bijzonder spannend.In de SP3 klasse bedroeg het verschil tussen Subaru BRZ van de combinatie Schrick/Spelsberg op de Clio van Daniel en Thomas Overbeck slechts 0.163 secs. In de M235i Racing Cup zegevierden de combinatie Alexander Mies/Michael Schrey. Op 20 Augustus vindt de volgende wedstrijd op de Nordschleife plaats.

Start VLn
De Lexus RCF GT3 neemt verrassend de kop.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet