Sportscars

Sportscars: Pole voor Panis Barthez Competition op Red Bull Ring

GT7D9627

Paul Loup Chatin heeft in de kwalificatie van de European Le Mans Series op de Red Bull Ring de snelste tijd gereden. De Fransman reed met de Panis Barthez Competition Ligier JS P2 - Nissan een ronde van 1:20.700 en was daarmee 0.053 seconden sneller dan de Thiriet by TDS Racing Oreca 05 - Nissan van Mathias Beche. G-Drive Racing-coureur Harry Tincknell noteerde de derde tijd. Simon Gachet bezorgde Panis Barthez ook de pole position in LMP3, terwijl Proton Competition de pole in de GTE-klasse voor zich opeiste.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: ELMS

In de LMP2 kwalificatie waren het in eerste instantie Harry Tincknell en Mathias Beche die snelle ronden lieten noteren, maar al snel kwam mengde ook Chatin zich in het gevecht om pole position. Een paar minuten voor het einde reed Chatin al een 1:20.720 en niet veel later verbeterde hij zich naar een 1:20.700. Beche versloeg Tincknell, maar kwam met een 1:20.753 net tekort voor de pole. Tincknell, teamgenoot van Giedo van der Garde, zette uiteindelijk een 1:20.826 op de klokken.

Panis Barthez Competition wist ook in de LMP3 klasse de pole te veroveren. Een rode vlag betekende dat alle teams minder tijd hadden om hun snelste ronde te rijden. Wayne Boyd was vlak voor de rode vlag het snelste geweest en ging na de herstart het gevecht met Simon Gachet aan. De Fransman wist uiteindelijk zijn concurrent te verslaan en pakte de pole met een rondetijd van 1:26.126. Boyd eindigde op 0,157 seconden als tweede, David Droux kwalificeerde de Duqueine Engineering Ligier als derde.

In de GTE-klasse was het Porsche Junior Matteo Cairoli die Proton Competition de pole bezorgde. De 20-jarige Italiaan was het snelste met een rondetijd van 1:27.652, waarmee hij een tiende sneller was dan JMW Motorsport-coureur Andrea Bertolini. Alessandro Pier Guide was derde.

Uitslag kwalificatie Red Bull Ring

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet