DRDO

DRDO verwelkomt nieuwe klasse, nieuwe deelnemers en nieuwe bekerwinnaars

De Dutch Race Driver Organisation werd tijdens de races van 5 juli uitgebreid met een nieuwe klasse. Een drietal deelnemers met een Avenger mengde zich op Circuit Park Zandvoort in de strijd. Zoals we gewend zijn, begroette de DRDO ook deze keer weer enthousiaste nieuwkomers en tekenden enkele deelnemers voor een verrassend goed resultaat. Mede dankzij de 'successeconden' maken veel deelnemers kans op een podiumplek.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

BX5C3855

Henk Maas (24) voor Raymond Klompstra (7)

Henk Maas, Raymond Klompstra en Rob van Pomeren kwamen de DRDO versterken met hun drie Avengers. Speciaal voor deze open raceauto's heeft de DRDO een Avenger-klasse in het leven geroepen. Henk Maas: "Wij willen graag op Circuit Park Zandvoort rijden. De DRDO sluit daarbij goed op onze wensen aan. Voor ons is het ideaal dat de evenementen pas in de loop van de middag beginnen. Normaal ben je de hele dag op het circuit aanwezig, maar de evenementen van de DRDO zijn kort en krachtig. De Avenger is een auto die goed in de DRDO-competitie past; we komen met onze rondetijden aardig in de buurt van de auto's uit de BMW M3 Cup." Maas verwacht dat de 'Avenger-familie' vaker aan de races van de DRDO gaat deelnemen. "Ik denk dat er wel belangstelling is om een volgende keer met meer auto's te komen."
Maas gaat de geschiedenisboeken in als de eerste racewinnaar in de DRDO Avenger Cup, Rob van Pomeren won de tweede race.

BX5C3844

Debutanten
De DRDO heeft sinds dit seizoen een Standaardklasse. Dat is een betaalbare instapklasse, met name voor rijders met weinig of geen race-ervaring. De broers Marvin en David van Gelderen maakten hun racedebuut met de voor de Standaardklasse zeer geschikte Suzuki Swift uit de voormalige Suzuki Swift merkencup. "We hebben onze racelicentie bij de Dutch Race Driver Academy gehaald", aldus Marvin na de eerste race. "Vandaag staan we voor de eerste keer aan de start van de DRDO. Het bevalt ons goed, al ben ik over één dingetje minder te spreken: mijn broer eindigde voor mij."

CY7H6911

In de tweede race nam Marvin revanche. De broers reden de hele race als aan een touwtje, met David op kop. In de slotfase zag Marvin toch nog kans om zijn broer te passeren. "De volgende keer zijn we er weer bij", blikte hij alvast vooruit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet