Porsche Cups

Porsche Supercup: Porsche Junior Sven Müller wint regenrace op Silverstone

juichen-muller

De junioren pakken de macht in de Porsche Supercup. Porsche investeert flink in het verjongen van de cup en wil graag van het ietwat belegen imago af. De 'gentleman'-klasse wil het aan de top aantrekkelijk maken voor de jongere talenten. Dat lukt hen aardig met drie juniorrijders die de laatste races de dienst uitmaken. Zo ook bij de kwalificatie en race op Silverstone, waar de drie Porsche-junioren Sven Müller, poleman Mathieu Jaminet en Matteo Cairoli de topplaatsen onder moeilijke raceomstandigheden onder elkaar verdeelden.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: RaceCam.de

Voor een sterke prestatie zorgde Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) in het voorprogramma van de Britse Grand Prix op Silverstone. De 24-jarige Duitser reed op een opdrogende baan naar zijn tweede zege in successie en verwees zijn andere junior collega's Mathieu Jaminet (F/Martinet by Almeras) en Matteo Cairoli (I/Fach Auto Tech) naar de plaatsen twee en drie. Vlak voor de start gingen de hemelsluizen open en de start werd vertraagd om de teams de gelegenheid te geven hun wagens van regenbanden te voorzien.

jaminet-start

Na de start achter de safetycar was het snel duidelijk dat de race-omstandigheden bijzonder zwaar waren. Sven Müller: "Het was een ongelofelijke race. Ik startte vanaf de derde plaats en het zicht was heel slecht. Ondanks de moeilijke omstandigheden had ik faire gevechten met de andere twee Porsche-rijders. Eerst passeerde ik Cairoli en daarna was koploper Jaminet aan de beurt. Ik reed bijna twee kilometer zij aan zij met Mathieu. Ik had meer grip en pakte de kop", vertelde een gelukkige rijder na de huldiging.

flinke-porsche-strijd
De Engelse gastrijders waren voorin te vinden en zorgden voor de nodige strijd.


Na de start achter de safetycar bepaalde poleman Jaminet het tempo. Het lukte de 21-jarige Fransman om zijn achtervolgers op afstand te houden. De van de tweede plaats gestarte Cairoli had zijn hadden vol aan de aandringende Müller. "Ik heb met flinke overstuur te maken gehad, kon het tempo van Müller niet bijbenen en moest hem laten gaan. Ik ben blij en tevreden met mijn podiumplaats. Bij de volgende race in Hongarije op de Hungaroring zal ik weer gaan aanvallen om naar de winst te rijden".
Na zijn inhaalactie op Jaminet reed Müller op een langzaam opdrogende baan naar koploper Jaminet toe, die zijn positie in een spectaculair deur aan deur gevecht zwaar verdedigde. Uiteindelijk moest de Fransman zich tevreden stellen met een tweede plaats en is hij nog koploper in de titelstrijd met 66 punten. Drie punten voorsprong op Müller met daarachter Cairoli op de derde plaats met 56 punten. De vijfde ronde van de Porsche Supercup vind plaats op 24 juli op de Hongaarse Hungaroring.


podium

Uitslag Porsche Supercup Silverstone:
1. Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) 12 ronden in 30:11,780
2. Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) +6,776
3. Matteo Cairoli (FACH Auto Tech) +7,388
4. Joshua Webster (Rookie Team Deutsche Post by Project 1) +7,794
5. Nick Yelloly (Rookie Team Deutsche Post by Project 1) +8,726
6. Robert Lukas (FÖRCH Racing by Lukas Motorsport) +13,018
7. Tom Sharp (Team Parker Racing) +16,431
8. Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Middle East) +18,500
9. Dan Cammish (Redline Racing) +19,268
10. Charlie Eastwood (Redline Racing) +19,268

jaminet

Stand na 4 races:
1. Mathieu Jaminet 66
2. Sven Müller 63
3. Matteo Cairoli 56
4. Michael Ammermüller 48
5. Jeffrey Schmidt 48
6. Ben Barker 44
7. Robert Lukas 32
8. Steven Palette 28
9. Philipp Frommenwiler 28
10. Christian Engelhart 27
11. Ryan Cullen 21
12. Zaid Ashkanani 20
13. Paul Rees 18
14. Patrick Eisemann 12
15. Thomas Laurent 7
16. Dylan Pereira 7
17. Roar Lindland 7
18. Mikkel O. Pedersen 4
19. Chris Bauer 1
20. Christof Langer 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet