GT

GT: Mies en Ide winnen Qualifying Race op de Nürburgring

VSA BSC NUR16 DC9T8240

Belgian Audi Club Team WRT-coureurs Enzo Ide en Christopher Mies hebben op de Nürburgring de Qualifying Race van de Blancpain GT Series Sprint Cup gewonnen. Het tweetal versloeg in een direct gevecht de Garage 59 McLaren 650S GT3 van Alvaro Parente en Rob Bell. Ide kwam na een uur met slechts drie tienden voorsprong op Bell over de finish. René Rast en Will Stevens bezorgden WRT de derde plaats. Jules Szymkowiak en Stef Dusseldorp finishten in de top 10.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Foto's: Vision Sport Agency

Bij de start ging een aantal coureurs in de eerste bocht in de fout, met Laurens Vanthoor als voornaamste slachtoffer. De Belg ging in de rondte en sloot als laatste weer aan bij het veld. Pole-sitter Alvaro Parente had geen problem, maar kon de achtervolgende Audi's niet van zich afschudden. De Portugees reed rondenlang aan de leiding, met net achter hem Christopher Mies, René Rast en Franck Perera. Achter het viertal en de in niemandsland rijdende Giacomo Piccini streden Philipp Eng, Dries Vanthoor en Maxime Soulet tot de pit window open ging om de zesde plaats.

VSA BSC NUR16 DC9T7894 Niet veel later ging het fout en was Laurens Vanthoor uitgeschakeld

Toen de pit window open ging doken Eng, Vanthoor, Soulet direct naar binnen, de koplopers bleven op de baan. In de 19e ronde kwam Parente vanaf de eerste plaats de pits in, maar de McLaren-coureur werd niet gevolgd door de Audi-coureurs, die wisten dat ze alleen een kans zouden hebben als ze flink gas zouden geven. Rast en Perera doken aan het einde van de 22e ronde naar binnen, Mies ging nog een ronde langer door.

De beslissing om langer buiten te blijven, in combinatie met een snelle pitstop van Belgian Audi Club Team WRT leverde Mies' teamgenoot Ide de leiding op. De Belg kwam een ruime voorsprong op Rob Bell en Marlon Stockinger terug op de baan. Bell wist na een foutje van Stockinger al snel de tweede plaats te pakken. Omdat Bell's teamgenoot Martin Plowman stilviel met de tweede McLaren kwam er een Full Course Yellow, waardoor de Brit kostbare tijd verloor. Nadat het circuit weer was vrijgegeven zette de Garage 59-coureur direct de achtervolging in op de Audi van Ide en het onderlinge verschil werd kleiner en kleiner.

VSA BSC NUR16 DC9T7331
De Mercedes-AMG GT3 van de beste Nederlander: Jules Szymkowiak

Bell verloor vervolgens nog meer tijd toen hij in het verkeer vast kwam te zitten achter de WRT Audi met nummer 2, maar wist het gat uiteindelijk wel te dichten. Met nog vijf minuten te gaan was het onderlinge verschil minimaal en reden Ide en Bell bumper aan bumper. Bell probeerde van alles, gleed enkele keren bijna van de baan en moest ten slotte zien hoe Ide na 39 ronden met een voorsprong van drie tienden over de finish ging. Will Stevens pakte de derde plaats voor WRT.

Jules Szymkowiak kwam als achtste over de streep en was daarmee de beste Nederlander. De HTP Motorsport-coureur en zijn teamgenoot begonnen de wedstrijd vanaf de 24e plaats. Maxime Martin en Stef Dusseldorp finishten met de BMW M6 GT3 op de negende plaats. Max van Splunteren en Jeroen Mul kwamen niet verder dan de 24e plaats.

VSA BSC NUR16 DC9T7023 Na veel tegenslag kwam Stef Dusseldorp dit keer met de BMW over de finish

Uitslag Blancpain GT Series Sprint Cup, Qualifying Race

De Main Race op de Nürburgring gaat morgenmiddag om kwart voor drie van start.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet