Formula 4

F4 Spanje: Richard Verschoor maakt trio op Motorland Aragon compleet

MGP 8804

Richard Verschoor heeft op Motorland Aragon ook de derde wedstrijd van het Spaanse Formule 4 weekend op zijn naam geschreven. Vanaf poleposition sloeg de KNAF Talent First-rijder meteen een gaatje en profiteerde vervolgens optimaal van de strijd om plek twee. Verschoor passeerde de finishlijn met een voorsprong van maar liefst 8,7 seconden. Xavier Lloveras wist de strijd met Jarno Opmeer om plaats twee in zijn voordeel te beslissen, nadat de KNAF Academy-pupil door een slechte start eerst was teruggekomen vanaf plaats zes. Danny Kroes viel in eerste instantie ook terug, maar werkte zich ook weer op, om op slechts 0,1 seconden van Nikita Volegov als zesde te worden afgevlagd.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt (Zandvoort)

Na in de kwalificatie van vanmorgen opnieuw de snelste tijd te hebben neergezet, mocht Richard Verschoor ook de derde en laatste wedstrijd op Motorpark Aragon vanaf poleposition beginnen. Naast de KNAF Talent First-rijder Jarno Opmeer en op de tweede rij Nikita Volegov en 'local hero' Xavier Lloveras. Danny Kroes moest na een wat mindere kwalificatie de derde race vanaf plaats zeven aanvangen, maar gezien zijn vierde plaats in de race eerder op de middag, leek er voor de KNAF Academy-pupil nog van alles mogelijk.

Opnieuw leverde de start voor Verschoor geen problemen op en eigenlijk was dat ook meteen het laatste wat de concurrentie van de 15-jarige KNAF Talent First-rijder te zien kreeg. In de eerste ronden liep het gaatje naar Volegov nog niet zo snel op, maar toen de Rus onder druk kwam te staan van Lloveras en Opmeer, profiteerde Verschoor optimaal en bedroeg de voorsprong al gauw zeven seconden. Dat betekende echter niet dat de Red Bull Junior het rustiger aan ging doen, want vervolgens zette hij ook nog de snelste raceronde op zijn naam om uiteindelijk met een voorsprong van 8,7 seconden zijn derde winst van het weekend veilig te stellen.

Opmeer was direct na de start teruggevallen naar plaats zes, maar begon zich met snelle rondetijden naar voren te werken. Aangeland achter Lloveras passeerde het duo de op de tweede plaats liggende Volegov, waarbij Opmeer zelfs heel even op een tweede plaats terechtkwam. De Spanjaard sloeg echter nog in dezelfde ronde terug en wist zich in de resterende ronden Opmeer van het lijf te houden, waardoor de KNAF Academy-pupil genoegen moest nemen met plaats drie.

Kroes was in de aanvangsfase teruggevallen naar plaats acht, maar ook hij startte een inhaaljacht waardoor de KNAF Academy-pupil al snel weer op plaats zes was aangeland. Vervolgens reed Kroes het gat naar Juuso Puhakka en Volegov dicht, maar bleef in de laatste ronde op slechts 0,1 seconde van de vijfde plaats steken.

Uitslag race 3 Motorland Aragon
1. Richard Verschoor (NL), MP Motorsport 15 ronden
2. Xavier Lloveras (ES), MP Motorsport + 8.725
3. Jarno Opmeer (NL), MP Motorsport + 9.005
4. Juuso Puhakka (FI), Double R + 14.878
5. Nikita Volegov (RU), Drivex + 16.246
6. Danny Kroes(NL), MP Motorsport + 16.340
7. Alexander Vartanyan (RU), Drivex + 20.699
8. Tuomas Tujula (FI), Double R + 23.373
9. Tuomas Haapalainen (FI), Double R + 25.573

Snelste ronde: Richard Verschoor in 1:51.700
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet