Formula 4

F4 Spanje: Richard Verschoor wint ook race twee op Motorland Aragon

verschoor motorland

Na zijn zege van gisteren heeft Richard Verschoor ook de tweede wedstrijd van het Spaanse Formule 4 weekend op Motorland Aragon op zijn naam geschreven. De KNAF Talent First-rijder begon vanaf poleposition, leidde vervolgens ook de race, maar moest gedurende enkele ronden de koppositie afstaan aan Alexander Vartanyan. In de slotfase sloeg de Red Bull Junior echter toe, om uiteindelijk met een voorsprong van 0,5 seconden als winnaar te worden afgevlagd. Jarno Opmeer reed op kleine afstand van de nummers één en twee naar de derde positie. Danny Kroes maakte opnieuw een sterke indruk en legde beslag op plaats vier.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Red Bull

Door zijn overwinning in race één van gisterenavond mocht Richard Verschoor de tweede race op Motorland Aragon op zondagmiddag vanaf poleposition vertrekken. Jarno Opmeer maakte na zijn tweede plaats in race één de Nederlandse eerste rij compleet. Daarachter Alexander Vartanyan en Xavier Lloveras, met op plaats vijf Danny Kroes.

De start van de race was voor Verschoor, die meteen de leiding pakte, terwijl achter zijn rug Vartanyan en Opmeer van positie wisselden. Bij de eerste doorkomst had de KTF-rijder een gaatje van 0,6 seconden, maar in de daaropvolgende twee ronden wist Vartanyan de afstand te overbruggen, om in de derde ronde zelfs de kop over te nemen. Verder dan 0,7 seconden kon de Rus niet weglopen. Vanaf ronde vijf begon Verschoor weer in te lopen en zette daarbij opnieuw de snelste raceronde op de klokken. Bij de achtste doorkomst zat de Red Bull Junior in de slipstream van Vartanyan om de Rus ook direct te passeren. Verschoor sloeg meteen een gaatje en passeerde na elf ronden de finish met een voorsprong van 0,5 seconden op zijn achtervolger.

Opmeer kon het tempo van de nummers één en twee net niet volgen, al liep de KNAF Academy-pupil in de slotfase toch nog snel in op Vartanyan, maar de Rus serieus bedreigen zat er niet in. Kroes wist bij de start zijn fraaie vijfde plaats te behouden en liep gaandeweg de race steeds verder in op de voor hem rijdende Nikita Volegov. In de tiende ronde wist de KNAF Academy-pupil de Rus zelfs te passeren en deze vierde plaats ook tot de finish te behouden. Achter zijn rug viel Volegov nog terug naar plaats acht.

Om 17.35 uur staat op Motorland Aragon de derde wedstrijd op het programma. Op basis van de spannende tweede kwalificatie die vanmorgen al om 8.20 uur werd verreden start Verschoor ook daar weer vanaf poleposition, met op twee niet geheel verrassend Opmeer. Volegov zat er dit keer met een derde plaats en een minimale achterstand op de twee Nederlanders goed bij. Kroes start de laatste race van de dag vanaf plaats zeven.

Uitslag race 2 Motorland Aragon
1. Richard Verschoor (NL), MP Motorsport, 11 ronden
2. Alexander Vartanyan (RU), Drivex + 0.571
3. Jarno Opmeer (NL), MP Motorsport + 2.043
4. Danny Kroes(NL), MP Motorsport + 13.460
5. Juuso Puhakka (FI), Double R + 15.981
6. Tuomas Tujula (FI), Double R + 20.740
7. Tuomas Haapalainen (FI), Double R + 22.283
8. Nikita Volegov (RU), Drivex + 37.856
9. Xavier Lloveras (ES), MP Motorsport + 44.398

Snelste ronde: Richard Verschoor in 1:51.413
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet