TCR Series

TCR International: Na hectische races Oschersleben gaan Oriola en Nash gelijk op in titelstrijd

oriola-podium-race2

We zijn op de helft van het seizoen. Op Oschersleben schotelde de TCR International Series, mede door de wisselende weersomstandigheden, ons twee hectische wedstrijden voor. Na drie weekenden waarin de SEAT's het zonder overwinningen moest doen, domineerden zij op het Duitse circuit en verdeelden ze de podiumplaatsen. Het werd een emotionele eerste race voor Mat'o Homola, die naar zijn eerste overwinning reed. In de tweede wedstrijd was het eindelijk weer eens Pepe Oriola, die na de openingswedstrijd in Bahrein, niet meer op het podium was verschenen. Zowel Dušan Borković als James Nash verzamelden door hun podiumplaatsen een flink aantal punten.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: TCR International

Dusan-Borkovic race1


Door zijn winst steeg de Spanjaard weer naar de kop van rijdersklassement, een plek die hij moet delen met zijn teamgenoot Nash, die erg constant presteerde met twee derde plaatsen. Homola staat dankzij zijn winst in de eerste race maar op vier punten achterstand op dit duo. Stefano Comini, Gianni Morbidelli en Jean-Karl Vernay hadden een moeilijk weekend. Ze waren betrokken bij diverse incidenten en verloren daarbij de nodige punten in de titelstrijd. De TCR International Series hebben hun volgende races op 2 en 3 juli op het Russische circuit van Sochi.

Race-1---70-Mato-Homola

Race 1: Mat'o Homola pakt zijn eerste overwinning
Na hun al dominante kwalificatie ruilden Dušan Borković en Mat'o Homola in de race hun posities en gaven hun B3 Racing Team de eerste winst in de TCR International Series. Borković verloor zijn koppositie aan zijn teamgenoot door zijn enigszins agressieve rijstijl, waardoor hij een aantal malen van de baan raakte.

Antti-Buri-Borkovic-race1
De Fin Antti Buri had het zwaar te verduren op Oschersleben

Ook Antti Buri had het op de halfnatte baan zwaar te verduren, hij kwam flink in aanraking met Oriola en verloor plaatsen aan Nash, Sergey Afanasyev en Jean-Karl Vernay, maar pakte in de slotfase de vijfde plaats af van de Fransman.

Oschersleben Race-1

Homola reed vooraan een foutloze wedstrijd en behield zijn voorsprong op Borković met James Nash, Sergey Afanasyev en Antti Buri daarachter. Ondanks het kleine aantal van 15 wagens werd er genoeg geduwd en flink gestreden. Tweemaal moest de safetycar op de baan verschijnen om gestrande wagens weg te laten takelen en de heren coureurs wat te bedaren. Gianni Morbidelli en Pepe Oriola wisten met de nodige schade te overleven met een zevende en tiende plaats, terwijl Stefano Comini de strijd moest staken.

UITSLAG RACE 1race-2-startcrash
Ook in de tweede race ging het gelijk na de start weer mis

Race 2: Come back Pepe Oriola
Craft-Bamboo Lukoil's Pepe Oriola keerde, na drie maanden zonder overwinning, weer terug op de bovenste trede van het podium. Dankzij zijn overwinning pakte hij weer de toppositie in de strijd om de titel. Een plek die hij moet delen met zijn teamgenoot James Nash.

homola-2-wielen-race2
Evenwichtskunstenaar Mat'o Homola

Dušan Borković en Nash herhaalden hun resultaat van de eerste race en finishten als tweede en derde. Stefano Comini herstelde zich na een startongeluk in de eerste bocht en werd alsnog zesde na een scherpe strijd met de twee jonge nieuwkomers Attila Tassi en Niklas Mackschin. Door technische verbeteringen aan haar Alfa wist Michela Cerruti een welverdiende negende plaats te behalen.

UITSLAG RACE 2

Michela-Cerruti alfa
In de Duitse ronde presteerde de Alfa Romeo met Michela Cerruti achter het stuur veelbelovend met een negende plaats in race 2

TUSSENSTAND RIJDERS


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet