Sportscars

Sportscars: Toyota en Porsche strijden om de overwinning in Le Mans, Nick de Bruijn beste Nederlander

160619 LM Race Toyota5 headon
De nummer 5-Toyota rijdt nog steeds aan de leiding

Met nog drie uur te gaan is de spanning in de 24 Uur van Le Mans enorm, want het verschil tussen de leidende Toyota (Davidson/Buemi/Nakajima) en de Porsche (Dumas/Jani/Lieb) op de tweede plaats is minimaal. Dat het nog geenszins een gelopen koers is, bleek zojuist wel weer, toen de andere Toyota (Sarrazin/Conway/Kobayashi) in de strijd met de Porsche eenmaal van de baan spinde en naar binnen moest om beschadigd bodywork te laten repareren. De Audi's komen met respectievelijk 13 en 16 ronden achterstand op de leiders in het geheel niet meer in het spel voor: meerdere pitstops vanwege problemen met de wielophanging zorgden voor veel teveel vertraging.

Tekst: René de Boer (vanuit Le Mans, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In de LMP2-klasse rijdt de Signatech-Alpine (Menezes/Lapierre/Richelmi) nog steeds relatief comfortabel op kop, op één ronde voor de G-Drive-Racing.Oreca-Nissan (Rusinov/Stevens/Rast) en op vier ronden voor de SMP-BR01 (Petrov/Shaitar/Ladygin). Nick de Bruijn en zijn teamgenoten Pu Jun Jin en Tristan Gommendy rijden op de vijfde plaats met de Eurasia Motorsport-Oreca-Nissan. Jeroen Bleekemolen is met teamgenoten Ben Keating en Marc Goossens 15e in de klasse.

In GTE-Pro verloor de Risi-Ferrari (Fisichella/Vilander/Malucelli) de leiding aan de nummer 68-Ford (Hand/Müller/Bourdais). De Ferrari verloor vervolgens nog wat tijd toen Vilander geheel zelfstandig in de rondte ging, maar bleef wel tweede in de klasse, voor de tweede Ford met Briscoe/Westbrook/Dixon. In GTE-Am rijden er met de Scuderia-Corsa-Ferrari (Sweedler/Bell/Segal) en de AF Corse-Ferrari (Perrodo/Collard/Aguas) nu twee 458's op de eerste twee plaatsen, de Abu Dhabi-Proton-Porsche (Al Qubaisi/Heinemeier-Hansson/Long) viel terug naar de derde positie.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet