IndyCar

Indycar: Zware crash Newgarden Daly in Texas. Wedstrijd uitgesteld naar 27 augustus a.s.

De weergoden waren de Indycar-wedstrijd op de Texas Motor Speedway niet goed gezind. De wedstrijd op zaterdagavond werd vanwege de baanconditie naar de zondagmiddag verschoven. Een crash tussen Conor Daly en Josef Newgarden legde een smet op de wedstrijd evenals de lokale weersomstandigheden waardoor uiteindelijk na 71 ronden met Code Rood "voorlopig" werd afgebroken. Indycar heeft de wedstrijd nu uitgesteld naar 27 augustus as.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Start in Texas
Polesitter Carlos Munoz neemt direct de leiding. Komt er op maandag ook nog een herstart?


Weersomstandigheden zorgen voor Indycar Flop in Texas. Zware crash Daly/Newgarden
Na 71 ronden werd de Indycar-wedstrijd op de Texas Motor Speedway definitief afgebroken. Een naar zondag uitgestelde wedstrijd, een zware crash en zware regenval zorgden voor een teleurstellend verlopen weekend van de Indycar-familie. Beter kunnen we het eigenlijk niet omschrijven.

Omdat de organisatie in Texas de baan gisteren niet droog kreeg, werd de wedstrijd naar vandaag verplaatst. Na 71 van de 248 ronden werd met Code Rood afgebroken. Op dat moment lag de Canadees James Hinchcliffe op kop gevolgd door Ryan Hunter Reay, Mikhail Aleshin, Will Power, Ed Carpenter, Gabby Chaves, Helio Castroneves, Charlie Kimball, Carlos Munoz en Juan Pablo Montoya.
In de 43e ronde deed zich een zware crash tussen Conor Daly en Josef Newgarden voor. Het incident ontstond toen Daly "loose" werd, te lang op het gas bleef en daarbij de auto van Josef Newgarden meesleurde. Zowel Daly als Newgarden konden op "eigen kracht" de wrakstukken verlaten. Daly bleef ongedeerd maar Newgarden klaagde over pijn aan zijn arm en hand en moest per helikopter voor nader onderzoek naar het Parkland Memorial overgebracht worden.Daly verklaarde dat hij inmiddels met Newgarden gesproken had en zijn excuses had aangeboden. "Jammer dat ik zijn race geruïneerd heb. Zeker omdat wij jarenlang met elkaar zijn opgegroeid."

De live timing en scoren van Indycar laat het zwart-wit geblokt zien en daarmee lijkt de wedstrijd "officieel" beëindigd maar via twitter laat de Texas Motor Speedway weten dat er nauw met de Indycar-officials aan een nieuw plan wordt gewerkt. Update: De wedstrijd wordt uitgesteld naar 27 augustus.

2016 Josef Newgarden
Josef Newgarden(met zonnebril) en Ed Carpenter kort voor de start in Texas.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet