GT

GT: PROsport Performance behaalt 1-2 in derde GT4 Series race

d-d-CY7H8504-2

PROsport Performance coureurs Peter Terting en Jörg Viebahn hebben de derde ronde van de GT4 European Series gewonnen. In de drie uur durende Silverstone 500 op een kletsnat circuit van Silverstone bleef het duo teamgenoten Nicolaj Møller Madsen en Andreas Patzelt voor. Simon Knap en Rob Severs redden de Nederlandse eer door met de Ekris M4 GT4 de derde plaats te veroveren.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

De weersomstandigheden op het circuit in Northamptonshire zorgden voor een start achter de McLaren safety car, om de coureurs te laten wennen aan de natte baan. Jörg Viebahn wist al snel nadat de race was vrijgegeven de leiding te pakken, door beide Ekris Motorsport M4 GT4s te passeren. Hoewel de Ekris auto's in eerste instantie goed mee kwamen, zorgden straffen en aanrijdingen voor veel vertraging voor het Nederlandse team.

Tijdens de volgende safety car periode dook de leidende Porsche de pits in voor een rijderwissel. Peter Terting kwam weer voor Nicolaj Møller Madsen op de baan en de PROsport Performance auto's wisten hun voorsprong op de rest van het GT4 European Series veld snel uit te bouwen. Met nog iets minder dan een uur te gaan moest de safety car opnieuw naar buiten nadat een van de GT3 auto's van de baan ging, Giuseppe Fascicolo's Maserati stil viel en er opnieuw rommel op de ideale lijn lag.

Na een kleine 20 minuten werd het veld opnieuw losgelaten en na de derde ronde verplichte pit stops waren het Jörg Viebahn en Peter Terting die de leiding weer in handen hadden. Andreas Patzelt en Nicolaj Møller Madsen konden hun teamgenoten niet meer onder druk zetten en finishten na drie uur racen bijna een halve minuut achter de winnende Porsche. Simon Knap en Rob Severs kwamen met een ronde achterstand als derde over de streep, voor de Villorba Corse Maserati van Luca Anselmi and Giorgio Sernagiotto. V8 Racing's Duncan Huisman en Luc Braams eindigden als vijfde.

In de AM-klasse ging de overwinning naar Mike Hansch en Riki Christodoulou, nadat Allied Racing-coureurs Jan Kasperlik en Dietmar Lackinger kort voor het einde van de race uitvielen. Ghezzi Giuseppe en Giovanelli Allessandro kwamen als tweede over de streep, voor Graeme Mundy en Steven Liquorish.

Uitslag race GT4 European Series, Silverstone
1. Jörg Viebahn / Peter Terting, Porsche Cayman PRO4 GT4, 65 laps in 3:03:12.275
2. Nicolaj Møller Madsen / Andreas Patzelt, Porsche Cayman PRO4 GT4, +29.885 seconds
3. Simon Knap / Rob Severs, Ekris M4 GT4, +1 lap
4. Luca Anselmi / Giorgio Sernagiotto, Maserati GranTurismo MC GT4, +1 lap
5. Duncan Huisman / Luc Braams, Chevrolet Camaro GT4, +1 lap
6. Ricardo van der Ende / Bernhard van Oranje, Ekris M4 GT4, +1 lap
7. Mike Hansch / Riki Christodoulou, Porsche Cayman PRO4 GT4, +2 laps
8. Ghezzi Giuseppe / Giovanelli Allessandro, Porsche 911 (997) GT4, +3 laps
9. Graeme Mundy / Steven Liquorish, Porsche Cayman Clubsport GT4, +3 laps
10. Piotr Chodzen / Antoni Chodzen, Maserati GranTurismo MC GT4, +4 laps
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet