Clio Cup

Clio Cup Benelux: Dubbele overwinning voor Sebastiaan Bleekemolen op Spa Francorchamps tijdens Spa Euro Race

CCBSpaEuroSebastiaanBleekemolen

Sebastiaan Bleekemolen is de grote overwinnaar van beide Renault Clio Cup races op Spa Francorchamps. Door het samenrijden met Clio Cup Central Europe stonden er 23 auto's aan de start met 9 verschillende Nationaliteiten. Een echte Euro Race waardig.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

CCBSpaEuro1

Tijdens de eerste race op zaterdag was het Team Bleekemolen oppermachtig. Met Sebastiaan Bleekemolen op de eerste plaats volgden Melvin de Groot en Stephan Polderman op plaats 2 en 3. Rene Steenmetz maakt het succes compleet met een vierde plaats. Filip Uyttendaele wist zich als enige Clio Challenge rijder prima te plaatsen als 18e.

CCBSpaEuroracepodiumrace1


Vlak voor de tweede race op zondag was het spannend. Terwijl de auto's op de grid stonden begon het te regenen en moest er een lastige keuze gemaakt worden tussen slicks of regenbanden. Team Bleekemolen maakte daar (achteraf) de juiste keuze voor slicks. Een 'clean sweep' als in race 1 zat er niet in omdat de jonge Duitse rijder Dino Calcum voor Sebastiaan Bleekemolen net iets te hard ging. Deze kwam echter in de voorlaatste bocht kort stil te vallen door gebrek aan benzine waardoor Sebastiaan Bleekemolen als complete verrassing als eerste door de finish kwam. " Een kadootje van Calcum maar iedereen weet toch dat je op Spa altijd iets meer brandstof moet meenemen dus complimenten aan mij team" aldus Sebastiaan Bleekemolen. Calcum moest zichtbaar zuur genoegen nemen met de tweede plaats en Rene Steenmetz maakt het gezamenlijke podium compleet.

Fillip Uyttendaele wist, op slicks, de 14e plaats op te eisen en is dit weekend ook de winnaar van de Belgium Cup.

De volgende race is van 8-10 juli op het circuit van Magny Cours in Frankrijk samen met de Clio Cup Frankrijk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet