Formula 4

F4 Spanje: Roope Markkanen troeft Nederlanders af

untitled-8561

Roope Markkanen heeft de tweede wedstrijd van het Spaanse Formule 4 kampioenschap op zijn naam geschreven. Op het circuit van Navarra profiteerde de Fin van de strijd tussen het leidende Nederlandse tweetal Jarno Opmeer en Richard Verschoor en pakte de zege. Verschoor passeerde op slechts 0,3 seconden van Markkanen als tweede de finish, terwijl Opmeer beslag legde op plaats drie.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt (Zandvoort)

Door zijn overwinning in race één mocht Richard Verschoor de tweede race op zondagochtend vanaf poleposition vertrekken, op de tweede plaats gevolgd door Alexander Vartanyan en op drie Jarno Opmeer.

In de race ontwikkelde zich een strijd om de koppositie tussen Opmeer en Verschoor. In de achtste ronde profiteerde de vanaf een vierde startplaats op nieuwe banden vertrokken Roope Markkanen en nam de leiding over van het op gebruikte banden rijdende Nederlandse duo. De Fin lag daarbij vrijwel direct een seconde voor op Verschoor, die op hetzelfde moment Opmeer was gepasseerd. In de slotfase wist de KNAF Talent First Red Bull Junior met onder andere de snelste rondetijd het gat naar Markkanen nog te verkleinen tot 0,3 seconden, maar kon de Fin in de korte race niet meer van de winst afhouden. Op iets meer dan twee seconden van Verschoor eindigde KNAF Academy-pupil Opmeer, net als in de eerste race, op plaats drie.

Vanmiddag staat de derde wedstrijd op het programma. Op basis van de tweede kwalificatie start Alexander Vartanyan dan vanaf poleposition, met Verschoor op twee en Opmeer op vijf. Het Nederlandse duo kan in race drie weer over nieuwe banden beschikken.

Uitslag race 2 Navarra
1. Roope Markkanen (FI), Double R, 12 ronden in 20:17.989
2. Richard Verschoor (NL), MP Motorsport, + 0.389
3. Jarno Opmeer (NL), MP Motorsport, + 2.582
4. Alexander Vartanyan (RU), Drivex, + 3.223
5. Xavier Lloveras (ES), MP Motorsport, + 3.717
6. Nikita Volegov (RU), Drivex, + 10.182
7. Juho Valtanen (FI), Double R, + 11.050
8. Juuso Puhakka (FI), MP Motorsport, + 11.409
9. Tuomas Haapalainen (FI), Double R, + 13.905
10. Rasmus Markkanen (FI), Double R, + 15.638
11. Tuomas Tujula (FI), Double R, + 28.402

Snelste ronde: Richard Verschoor in 1:39.550

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 juni 2016 13:51

  Ze zijn goed op weg onze talenten. In een geweldig team natuurlijk daar zit een hoop ervaring en dat is een super combinatie met deze talenten. Succes in de 3e race. Gr uit Klundert

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 12 juni 2016 21:57

  Is dit nou gewoon het SMP F4 kampioenschap dat een uitstap maakt naar Spanje?

  • 1
  • 0
   
  ace1 13 juni 2016 00:09

  Nee Racing Fan dit is niet het SMP F4 kampioenschap maar het nieuwe Spaanse F4 kampioenschap wel worden het SMP F4 kampioenschap en het Spaanse F4 kampioenschap georganiseerd door koiranen gp. En doen coureurs en teams uit het SMP F4 kampioenschap mee aan het Spaanse F4 kampioenschap. Overigens gebeurt dat ook met het ADAC F4 kampioenschap en het Italiaanse F4 kampioenschap waar rijders en teams in beide kampioenschappen meedoen, uitgezonderd dan van Amersfoort racing die doet alleen mee aan het ADAC F4 kampioenschap. Alle 4 de kampioenschapen maken gebruik van het Tatuus chassis met een Abarth motor, alleen het verschil is dat het ADAC F4 kampioenschap en het Italiaanse F4 kampioenschap op Pirelli banden tijden en het SMP F4 kampioenschap en Spaanse F4 kampioenschap rijden op Hanook banden. http://www.smpf4championship.com/ http://f4spain.com/

  • 0
  • 0
   
  ace1 13 juni 2016 00:15

  Meer info over de Formule 4 vindt men op onderstaande link. https://en.wikipedia.org/wiki/Formula_4

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet