Formula 4

F4 Spanje: Overtuigende winst voor Richard Verschoor in eerste race Spaans F4 kampioenschap

untitled-8557

Op het circuit van Navarra heeft KNAF Talent First Richard Verschoor vanmiddag de eerste wedstrijd van het Spaanse Formule 4 kampioenschap op zijn naam geschreven. De Red Bull Junior startte vanaf poleposition en reed vervolgens ruim vier seconden bij de concurrentie weg. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer maakte het Nederlandse succes compleet door in de laatste ronde de derde positie te veroveren.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt (races Zandvoort)

Op het circuit van Navarra gaat dit weekend het Spaanse Formule 4 kampioenschap van start. Daarbij komen ook Jarno Opmeer en Richard Verschoor in actie, de nummers één en twee uit het SMP F4 NEZ kampioenschap. In de kwalificatie zette KNAF Talent First Richard Verschoor de snelste tijd op de klokken, op korte afstand gevolgd door Alexander Vartanyan, terwijl Roope Markkanen op de derde plaats al ruim 0,4 seconden moest toegeven op de Red Bull Junior. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer moest zich tevreden stellen met plaats vijf.

MAX-CPZ-8855

In de wedstrijd stond er geen maat op Verschoor. In eerste instantie konden Markkanen en Opmeer nog op iets meer dan een seconde volgen, maar toen dit tweetal werd gepasseerd door Vartanyan, bedroeg het gat meteen drie seconden, waarna Verschoor uiteindelijk uit kon lopen naar een voorsprong van meer dan vier seconden. Achter Markkanen leek Opmeer genoegen te moeten nemen met de vierde plaats, maar in de laatste ronde wist de leider in het SMP F4 NEZ kampioenschap de Fin te passeren en pakte zo de laatste podiumpositie. Met twee auto's op het podium betekende de opening van het Spaanse Formule 4 seizoen ook een mooi succes voor MP Motorsport.

Vanavond wordt er een tweede kwalificatie verreden terwijl er morgen nog twee wedstrijden op het programma staan.

Uitslag race 1 Navarra
1. Richard Verschoor (NL), MP Motorsport, 16 ronden in 27:00.015
2. Alexander Vartanyan (RU), Drivex, + 4.145
3. Jarno Opmeer (NL), MP Motorsport, + 7.031
4. Roope Markkanen (FI), Double R, + 7.197
5. Xavier Lloveras (ES), MP Motorsport, + 12.329
6. Tuomas Tujula (FI), Double R, + 13.867
7. Nikita Volegov (RU), Drivex, + 14.370
8. Rasmus Markkanen (FI), Double R, + 16.169
9. Juuso Puhakka (FI), MP Motorsport, + 27.268
10. Tuomas Haapalainen (FI), Double R, + 27.431

Snelste ronde: Richard Verschoor in 1:40.096
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet