DRDO

DRDO: Competitie viert hoogtij in DRDO

CY7H3404

Het derde evenement van de Dutch Race Driver Organisation stond in het teken van leuke, spannende duels om de podiumplaatsen. Op een zonnig Circuit Park Zandvoort behaalden Marc Dijkhuis, Bastiaan Barenbrug, Michael Hermans en Marloes Dijkhuis een dubbelzege in hun klasse. De DRDO houdt ook dit jaar weer een traditie in stand: in de strijd om de titels zijn de verschillen minimaal!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Jan Willem van Stee maakte zijn racedebuut met zijn BMW 130i. "Ik heb samen met mijn teamgenoot André Seinen mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy", vertelde hij. "Daarna hebben we samen bij de Business Club ervaring opgedaan."
Na de Dutch Race Driver Business Club vond het duo het tijd voor de volgende stap: écht racen bij de DRDO. "Ik vind dit heel spannend", gaf Van Stee toe. "Maar ik heb het erg naar mijn zin. Racen bij de DRDO is heel leuk en de sfeer is relaxed."
De debutant werd twee keer als zevende geklasseerd in de klasse Specials Plus. André Seinen, die zijn eerste races tijdens de DRDO-seizoenstart in april reed, eindigde met een vierde en vijfde plaats bijna op het podium. "We zijn hier met een leuke ploeg mensen", complimenteerde hij zijn teamgenoten en de medewerkers van het Day V Tec raceteam. "Verder is dit voor mij pure ontspanning."

BX5C6276

Meteen snel

Floris Dullaart maakt dit jaar zijn autosportdebuut, maar dat weerhoudt hem er niet van om meteen in de voorhoede van de DRDO BMW M3 Cup mee te strijden. Zijn allereerste race, tijdens de opening van het DRDO-seizoen in april, eindigde meteen op het podium. Na zes races heeft hij drie tweede plaatsen en een derde plek op zijn race-CV staan. Ook Floris leerde de fijne kneepjes van het race-vak tijdens de racecursus van de Dutch Race Driver Academy. "Racen bij de DRDO is heel leuk", stelde hij vast. "De sfeer is perfect. Bovendien is de DRDO betaalbaar in vergelijking met andere raceseries."


CY7H3428
Dennis van der Linden reed in de eerste helft van de race nog voor Marc Dijkhuis


Dubbelzege Marc Dijkhuis
In het eerste deel van de eerste race lag Dennis van der Linden op kop. De regerend kampioen in de DRDO BMW M3 Cup eindigde in de eerste vier races telkens op het ereschavot. Bij de DRDO betekent dat: successeconden. Tijdens de verplichte pitstop moest Dennis 40 seconden langer stilstaan dan de standaard stop. Marc Dijkhuis profiteerde. Na de pitstops reed de kampioen van 2014 onbedreigd naar de zege. Floris Dullaart eindigde als tweede, voor Dennis.
De tweede race was in de voorhoede een herhaling van de eerste manche. Ook deze keer voerde Dennis het veld aan tot de pitstops, ook deze keer moest hij toekijken hoe Marc na de stops de koppositie overnam en als winnaar over de finishlijn kwam.

CY7H3595
Marc Dijkhuis

Spannende duels
De strijd om de overige podiumplaatsen was erg spannend. Na de pitstops had de equipe Jonas en Boris Wintermans de tweede plaats in handen, maar die werd al snel overgenomen door Floris Dullaart. In de slotfase vond Dennis van der Linden de aansluiting bij de BMW van de gebroeders. Rondenlang reden de BMW's als aan een touwtje over het circuit, een duel dat uiteindelijk in het voordeel van Jonas en Boris werd beslist. Hun marge na 50 minuten racen: 0,349 seconde!
Dullaart kreeg zijn tweede plek ook niet cadeau, zijn voorsprong op zijn achtervolgers bedroeg niet meer dan een ruime seconde.
Dennis van der Linden behield de leiding in de tussenstand, maar zijn voorsprong op Dullaart, Peter Koelewijn en de gebroeders Wintermans is maar een voorsprongetje. Goed nieuws voor Dennis: tijdens de volgende races krijgen Marc Dijkhuis en Floris Dullaart een flink aantal 'successeconden' voor hun kiezen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet