Formula 4

Formule 4: Twee zeges voor Mick Schumacher en chaotische taferelen op de Lausitzring.


Mick Schumacher behaalde afgelopen weekend met het Premapower Team twee overwinningen in het ADAC Formule 4 kampioenschap. De derde wedstrijd werd verrassend door rookie Fabio Scherer(Jenzer Motorsport) gewonnen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 Mick Schumacher
Mick Schumacher behaalde afgelopen weekend twee overwinningen op de Lausitzring.


Twee zeges voor Mick Schumacher en chaotische taferelen op de Lausitzring.
Twee zeges en tweemaal pole voor Mick Schumacher op de Lausitzring. Alleen de koplopers hielden in de beide wedstrijden op zaterdag kennelijk het hoofd koel. De eerste wedstrijd moest al na één ronde voor ruim 20 minuten onderbroken worden nadat er bij diverse aanrijdingen in de openingsronde meer dan tien auto's betrokken waren. Bij de herstart met nog elf minuten te gaan nam Mick Schumacher direct de leiding en pakte de zege. VAR-coureur Kami Laliberté behaalde zijn eerste seizoenspodium en Lecher-coureur Michael Prenning eindigde als derde. Job van Uitert was bij de openingschaos betrokken en viel uit. Leonard Hoogenboom, die inmiddels van RS Racing naar VAR is overgestapt, eindigde als tiende en mocht voor R3 vanaf pole vertrekken.

2016 LB Grid
Leonard Hoogenboom kwam dankzij de omgedraaide grid volgorde voor de eerste maal op pole.

De tweede F4 wedstrijd was wel de slechtste wedstrijd die uw redacteur ooit gezien heeft. Na meerdere safetycarfases besloot de wedstrijdleiding met nog 3,5 minuut te gaan terecht er een einde aan te maken. VAR-coureur Joey Mawson eindigde als tweede gevolgd door Jannes Fitje van US Racing. Job van Uitert en Leonard Hoogenboom eindigden resp. als twaalfde en veertiende.
De derde wedstrijd werd vanwege de weersomstandigheden tot 20 minuten ingekort en leverde een verrassende overwinning op voor Jenzer-coureur Fabio Scherer. Vanaf een tiende plek reed Schumacher een inhaalwedstrijd die hem kortstondig de derde plek opleverde maar viel na een spin terug naar de zesde plek. VAR-coureur Joey Mawson ging door een technisch defect voor de eerste maal dit seizoen met lege handen naar huis. Met 152 punten blijft Mawson overigens wel leider in het kampioenschap waarin Mick Schumacher met 149 punten als tweede genoteerd staat. Jannes Fitje en David Ortmann eindigden resp. als tweede en derde. Job van Uitert kwam als negende over de streep terwijl polesitter Leonard Hoogenboom lange tijd in de Top 10 reed maar onder de weinig ideale baancondities met een veertiende plek genoegen moest nemen.

2016 Gachout Out
Kortstondig optreden van Louis Gachot in R3..........

Uit handen van de voormalige bokser(categorie zwaargewicht) Axel Schulz mocht Scherer de bekers in ontvangst nemen. (Door toedoen van zijn echtgenote is Schulz een groot autosport fan geworden en is zowel bij de F1 als de DTM vaak als toeschouwer aanwezig).

Fabio Scherer: "Door toedoen van mijn ingenieur hebben wij de juiste keuze gemaakt door slicks te laten monteren. Het kostte tijd maar de safetycar heeft een aardig handje meegeholpen. Doordat de baan zo snel opdroogde kon ik enorm profiteren. Eigenlijk was het niet normaal dat het zo hard regende maar ook zo snel opdroogde.

2016 Job Van Uitert Punten voor Job van Uitert in R3.

Kami Lalliberté na zijn tweede plek in R1: "Met de tweede plek ben ik enorm tevreden alhoewel ik bij de herstart een paar problemen gehad heb en een fout maakte. Voor de rest was het een foutloze wedstrijd. Michael Prenning kwam nog wel wat dichterbij, maar die wist ik op afstand te houden."

Kevin Kratz
Tja, wat nu?? lijkt Kevin Kratz te zeggen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet