IndyCar

Indycar: Will Power vindt de weg terug naar Victory Lane

Het weekend in Detroit begon slecht voor Will Power maar eindigde met een overwinning in R2 uitstekend. Voor de Australiër was het alweer 19 races geleden dat hij in Victory Lane gestaan had. De Angie's GP of Indianapolis 2015 was zijn laatste overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2016 Power
Eindelijk is Will Power weer terug in Victory Lane.

Will Power vindt de weg terug naar Victory Lane
"Dat is alweer een tijdje geleden" riep Will Power in de uitloopronde via de boordradio aan zijn crew. In St. Petersburg behaalde Power de pole maar moest vanwege een oorinfectie verstek laten gaan. Het was een moeilijk begin van het jaar voor Power. Na de kwalificatie werd Power vanwege een incident de pole ontnomen en moest als achtste starten. Zijn teamgenoot Simon Pagenaud mocht als eerste vertrekken.

De beslissing viel eigenlijk in de 53e van de 70 ronden tellende wedstrijd toen Power zesde lag. In Turn 3 ging hij aan zijn teamgenoot Pagenaud voorbij terwijl de vier auto's voor hem nog voor een stop naar binnen moesten. Toen Indy 500 winnaar Alexander Rossi in de 61e ronde voor brandstof naar binnen moest, greep Power definitief de leiding.

Will Power: "De jongens in de pits verrichtten uitstekend werk door mij voor Hunter Reay te krijgen. Bij de herstart kon ik profiteren en ging buitenom aan Simon voorbij. Het was nog niet eens zo'n groot risico. Er was voldoende ruimte om het te doen. En Simon leidt immers het kampioenschap. Er was een gat en daar ging ik voor."Na drie achtereenvolgende overwinningen in Long Beach, Barber Motorsports Park en de Indianapolis GP behaalde Power ook driemaal een derde plek in de Indycar-series."
  2016 Start
Simon Pagenaud grijpt de leiding in R2.

Simon Pagenaud: "Power maakte een agressieve manoeuvre bij de herstart en met de koude banden voelde ik mij niet geheel op mijn gemak. Voor de long runs beschikte ik over een goede auto maar met de koude banden had ik gewoon moeite. Will zag het en greep zijn kans. Op die manier win je natuurlijk wel races. Op zo'n moment moet je natuurlijk wel aan het totaalplaatje denken. Het had geen zin om elkaar er af te rammen."Ryan Hunter Reay eindigde voor het team van Andretti als derde. Ryan Hunter Reay: "Voor zowel Will als Simon hadden we eenvoudig genoeg onvoldoende in huis. Een zware wedstrijd op een fysiek zwaar circuit en twee fysiek zware wedstrijden. Eigenlijk ben ik wel opgelucht."

Josef Newgarden eindigde als vierde gevolgd door Scott Dixon, Conor Daly en Sebastien Bourdais die de eerste wedstrijd op zaterdag op zijn naam schreef. Komend weekend rijden de Indycars op de Texas Motor Speedway.

2016 Daly


Uitslag
1. Will Power Dallara Chevrolet 70 ronden
2. Simon Pagenaud Dallara Chevrolet 70 ronden
3. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 70 ronden
4. Josef Newgarden Dallara Chevrolet 70 ronden
5. Scott Dixon Dallara Chevrolet 70 ronden
6. Conor Daly Dallara Chevrolet 70 ronden
7. Tony Kanaan Dallara Chevrolet 70 ronden
8. Sebastien Bourdais Dallara Chevrolet 70 ronden
9. Marco Andretti Dallara Honda 70 ronden
10.Takuma Sato Dallara Honda 70 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet