Sportscars

Sportscars: Zeges voor Wayne Taylor Racing, Bleekemolen en Van der Zande in Detroit

taylor detroit imsa

Jordan en Ricky Taylor hebben op Belle Isle in Detroit de vijfde wedstrijd van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship gewonnen. De Wayne Taylor Racing-rijders versloegen in een incidentrijke race de van pole vertrokken Action Express Racing Corvette. Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande zorgden voor Nederlands succes met overwinningen in de GTD en PC klassen.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: IMSA

Christian Fittipaldi en Joao Barbosa wisten in Detroit de broertjes Taylor niet achter zich te houden. Bij de tweede van vier herstarts wist Jordan Taylor Barbosa te passeren en de Action Express Racing Corvette kwam de Wayne Taylor Racing Corvette daarna niet meer voorbij. Na 100 minuten racen was het verschil tussen de nummers 1 en 2 op de finish 1,740 seconden in het voordeel van de Taylors.

Voor Marc Goossens was de wedstrijd al snel voorbij. Bij het inhalen van een langzamere GT auto raakten de auto's elkaar en brak de achtervleugel van de Visit Florida Corvette af. Enkele bochten later ging de Belg hard in de muur door het gebrek aan downforce. Goossens bleek achteraf niet te hebben geweten dat de achtervleugel was afgebroken. Goossens' auto werd vervolgens ook nog eens geraakt door de achterop komende Action Express Corvette van Eric Curran.

In de Prototype Challenge klasse leek Colin Braun op weg te zijn naar de overwinning, tot de CORE autosport Oreca FLM09 met nog vier minuten te gaan spinde. Renger van der Zande, die de druk al vol op de ketel had gezet bij Braun, profiteerde optimaal van de fout van Braun en reed vervolgens onbedreigd naar zijn tweede opeenvolgende overwinning in Detroit.

Jeroen Bleekemolen bezweek in de GTD klasse niet onder de druk. De Riley Motorsports Dodge Viper GT3-R werd in de slotfase aangevallen door de Park Place Motorsport Porsche van Jörg Bergmeister en de Scuderia Corsa Ferrari 488 GT3 van Alessandro Balzan, maar de Duitser en de Italiaan wisten de Nederlander niet te verslaan. Bleekemolen kwam uiteindelijk met een voorsprong van 2,489 seconden op Bergmeister over de streep.

Uitslag Chevrolet Sports Car Classic at Belle Isle
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet