NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint door regen ingekorte Xfinity Pocono

Kyle Larsen heeft in Pocono de door regen ingekorte Xfinity-wedstrijd op zijn naam geschreven. Na 53 van de 100 geplande ronden werd op Pocono definitief afgevlagd. Voor Larson betekende het zijn vierde overwinning de NASCAR Xfinity-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Winnaar Larson

Kyle Larson won de ingekorte Xfinity-wedstrijd op Pocono.

Kyle Larson wint door regen ingekorte NASCAR Xfinity Pocono
Hoewel JGR-coureur Erik Jones zonder twijfel over de snelste auto in het veld beschikte was Kyle Larson waarschijnlijk wel de enige coureur die in de 53e ronde de rode vlag verwelkomde. Een stortbui waarbij Turn 3 volledig onder water liep liet de organisatie geen andere keuze dan direct met Code Rood af te breken.

Kyle Larson: "Ik ben er erg blij mee. We waren nog niet eens halverwege of de regen kwam eraan. Ik zei maar niet al teveel over de radio." Kort voordat de regen naar beneden was gekomen had Erik Jones zich vanaf een vierde naar een tweede plek opgewerkt.In twaalf wedstrijden behaalde Jones twee overwinningen, eindigde driemaal als tweede. Erik Jones: "Frustrerend. Met penalties hebben we een aantal races verknald en hier hadden we een goede kans op de overwinning maar het werkte helaas niet.

Larson greep in de 35e ronde de leiding maar de wedstrijd moest vanwege een crash tussen Ryan Reed en Jeremy Clements enige tijd onderbroken worden. Beide kemphanen vlogen elkaar na de wedstrijd elkaar nog eens flink om de oren."Je kunt nog niet eens omdat kind heenrijden. Hij heeft veel geld om voor Roush Fenway te rijden maar hij kan het nog niet eens." mopperde Ryan Sieg(die eerder dit jaar ook al een akkefietje met Reed had).

2016 Jones Pocono
Slecht weer beroofde Erik Jones van de overwinning.


Uitslag
1. (4) Kyle Larson(i), Chevrolet, 53 ronden
2. (1) Erik Jones #, Toyota, 53.
3. (8) Ty Dillon, Chevrolet, 53.
4. (2) Kyle Busch(i), Toyota, 53.
5. (5) Joey Logano(i), Ford, 53.
6. (6) Elliott Sadler, Chevrolet, 53.
7. (7) Paul Menard(i), Chevrolet, 53.
8. (14) Brandon Jones #, Chevrolet, 53.
9. (3) Daniel Suarez, Toyota, 53.
10. (10) Alex Bowman, Chevrolet, 53.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet