Sportscars

Sportscars: Fittipaldi pakt wederom pole position in Detroit

corvette dps

Net als vorig jaar heeft Action Express Racing Mustang Sampling Corvette DP-rijder Christian Fittipaldi de pole position voor de Chevrolet Sports Car Grand Prix Presented by the Metro Detroit Chevy Dealers in Detroit. In de kwalificatie voor de vijfde ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship versloeg Fittipaldi Marc Goossens en Ricky Taylor. Bleekemolen en Van der Zande lieten de kwalificatie over aan hun teamgenoten.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Een absoluut snelle rondetijd van 1:23.815 leverde Fittipaldi alweer zijn derde opeenvolgende pole op een stratencircuit op. In de slotseconden van de kwalificatie probeerde de Braziliaan zijn eigen tijd nog te verbeteren, maar hij ging daarbij in de fout en spinde de Corvette DP. De stilgevallen Corvette zorgde er ook voor dat de concurrenten van hun gas af moesten en geen kans meer zagen de tijd te verbeteren. Goossens eindigde uiteindelijk op 0,048 seconden als tweede. Ricky Taylor kwalificeerde zijn auto als derde, voor de auto van de winnaars van vorig jaar Eric Curran en Dane Cameron.

In de Prototype Challenge (PC) klasse ging de pole position voor de tweede keer op rij naar Robert Alon. Het venijn zat hem tijdens de PC-kwalificatie in de staart. Met nog ruim twee minuten te gaan was het James French met de snelste ronde, voor Renger van der Zande's teamgenoot Alex Popow en Robert Alon. Misha Goikhberg wist Alon uit de top drie te duwen, maar de PR1/Mathiasen Motorsports-rijder wist er een snellere tijd uit te persen en noteerde een 1:27.571. Die snelste ronde was voldoende voor de pole in de klasse. Van der Zande en Popow starten vanaf de tweede rij.

Ook in de GTD klasse was er tot het vallen van de vlag spanning in de kwalificatie. Lamborghini-rijder Bryan Sellers trok uiteindelijk aan het langste eind en kwalificeerde de Paul Miller Racing Lamborghini Huracán GT3 met een tijd van 1:31.340 op de eerste plaats in de klasse. Park Place Porsche-rijder Patrick Lindsey eindigde als tweede door in de laatste seconden een 1:31.351 te rijden. Robin Liddell zorgde voor een Audi R8 LMS op plaats drie. Bleekemolen en Keating vertrekken met de Viper vanaf de zesde plek in GTD.

Uitslag kwalificatie IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Detroit

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet