NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint Xfinity Charlotte

Met verse banden ging Denny Hamlin na een herstart aan zowel Kyle Larson en Joey Logano voorbij en pakte op spectaculaire wijze de eerste plek.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Hamlin Charlotte
Hamlin wint Xfinity Charlotte.


Denny Hamlin wint Xfinity Charlotte
Denny Hamlin startte als zesde en de beslissing om onder de achtste en laatste neutralisatie vier verse banden te laten monteren bleek de juiste te zijn. Hamlin profiteerde nadat zijn teammaat Erik Jones de muur inging.Denny Hamlin: "Het was een tweede kans waar ik op hoopte. We kregen vier nieuwe banden en ik kon er vandoor gaan. We zaten er eigenlijk dichtbij maar wat een fantastische dag vandaag. Voor Hamlin betekende het zijn eerste zege dit seizoen en de vijfde voor de JGR-Toyota die eerder dit jaar door Kyle Busch naar Victory Lane gereden werd. Bij de herstart ging Logano aan Larson voorbij maar Hamlin kreeg aan de buitenkant behoorlijk wat momentum. En met nog een halve ronde te gaan schreef de JGR-coureur met een voorsprong van 0.291 secs. op Austin Dillon de wedstrijd op zijn naam. Voor de derde maal werd een Xfinity-wedstrijd dit seizoen in de allerlaatste ronde beslist.

2016 Charlotte Race 2
Voldoende spektakel in Charlotte.

Er waren duidelijk overeenkomsten met de All Star-wedstrijd van vorig weekend. Joey Logano: "Ik dacht dat het op oude en nieuwe banden ongeveer hetzelfde ging worden als de All Star wedstrijd vorige week. Ik beschikte duidelijk over een winnende auto. Ik denk dat mijn herstarts beter waren. Maar het was erg moeilijk om Hamlin te stoppen.Ik hoopte nog dat Austin Dillon en Logano tegen elkaar zouden rijden. Maar dit gebeurde jammer genoeg niet.

2016 Hamlin Charlotte 1
Eerste Xfinity zege voor Hamlin dit seizoen.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 206 ronden
2. Austin Dillon Chevrolet 206 ronden
3. Joey Logano Ford 206 ronden
4. Cole Custer Chevrolet 206 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 206 ronden
6. Kyle Larson Chevrolet 206 ronden
7. Brandon Jones Chevrolet 206 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 206 ronden
9. Brennan Poole Chevrolet 206 ronden
10. Brendan Gaughan Chevrolet 206 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet