TCR Series

Comini en Grachev verdelen overwinningen tijdens TCR International Series op Imola

Imola Race 2 start

Het ééndaagse evenement van de TCR International op Imola bracht drama, glorie voor nieuwe gezichten en een shake-up op de top van het rijderskampioenschap. Stefano Comini (Leopard Racing Volkswagen Golf GTI) en Mikhail Grachev (WestCoast Racing Honda Civic) deelden de overwinningen. Het was de eerste in het seizoen tot nu toe voor Comini en de eerste ooit voor Grachev. Twee andere rijders behaalden hun eerste podiumresultaten, Mat'o Homola (B3 Racing SEAT León) die tweede werd in race 2 was en Davit Kajaia (Liqui Moly Team Engstler Volkswagen Golf GTI), die als derde eindigde in race 1.

Tekst en foto's: TCR International Series

Imola Race 1 Comini


De donkere kant van de dag bestond uit het genadeloze pech die Gianni Morbidelli en James Nash raakte. Beiden waren naar Imola gekomen in de hoop om verder omhoog te komen in het klassement, maar stonden uiteindelijk met lege handen en dat kwam niet door hun eigen fouten.

Het lukte Pepe Oriola wel om uit de problemen te blijven en daarmee scoorde hij kostbare punten. Hij heeft zijn voorsprong in het klassement uitgebouwd tot 15 punten op Comini, die nu zijn naaste concurrent is geworden.

Misschien is het een voorbode voor een herhaling van het duel van vorig jaar, dat pas eindigde tijdens de laatste race in Macau. Maar het is nog te vroeg om daarvan uit te gaan, want de strijd is heftiger dan ooit en zorgt continue voor verrassingen. Dat blijkt wel uit het feit dat in de acht races die nu gereden zijn maar liefst zeven verschillende rijders in drie verschillende soorten auto's hebben gewonnen.

De TCR International Series zal worden hervat over twee weken op de Salzburgring in Oostenrijk, op 4 juni en 5, waar de rondes 9 en 10 gereden zullen worden.

Imola Race 2 podium

Uitslagen TCR International Series, Imola (I):


Race 1
1. Stefano Comini - VW Golf GTI TCR, 14 ronden in 28:11.944
2. Pepe Oriola - SEAT Leon TCR +2.235
3. Davit Kajaia - VW Golf GTI TCR +3.328
4. Sergey Afanasyev - SEAT Leon TCR +10.570
5. Mat'o Homola - SEAT Leon TCR +15.423
6. Jordi Gené - VW Golf GTI TCR +17.268

Race 2
1. Mikhail Grachev - Honda Civic TCR, 13 ronden in 25:07.401
2. Mat'o Homola - SEAT Leon TCR +1.795
3. Stefano Comini - VW Golf GTI TCR +2.438
4. Jean-Karl Vernay - VW Golf GTI TCR +2.946
5. Pepe Oriola - SEAT Leon TCR +3.807
6. Jordi Gené - VW Golf GTI TCR +8.698


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet