NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint sprankelende NASCAR All Star in Charlotte

De jaarlijkse NASCAR All Star-wedstrijd in Charlotte waarvoor het publiek gedeeltelijk kan bepalen wie er aan mag deelnemen, bestaat uit verschillende segmenten waarin de laatste uiteraard de belangrijkste is. Aan spektakel ontbrak het niet. In de All Star Showdown voorronde zegevierde Kyle Larson. In het laatste segment pakte Penske-coureur Joey Logano de zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Winnaar Logano
Schitterende zege voor Joey Logano in de NASCAR All Star op Charlotte.


Joey Logano wint sprankelende NASCAR All Star in Charlotte
Kyle Larson's poging om Joey Logano in de voorlaatste ronde van het 13 ronden tellende laatste segment af te blokken mislukte volledig. Bij het ingaan van Turn 1 ging Penske-coureur Joey Logano definitief aan de Ganassi Chevrolet van Kyle Larson voorbij. Toen Larson enigszins "loose" was, profiteerde Logano meteen. Vervolgens maakte Larson ook nog eens contact met de muur en moest voor goed de pits in. Hij werd nog als 18e geklasseerd. Logano's teamgenoot Brad Keselowski profiteerde en kwam met een achterstand van 1.142 secs. als tweede over de streep. Daarachter volgden Dale Earnhardt Jr., Carl Edwards, Kurt Busch en Chase Elliott.

Joey Logano: "Larson is een keiharde race. Ik had hem al eerder vandaag in de Showdown geobserveerd en ik wist wat mij te wachten stond. Ik wist dat hij er hard tegenaan zou gaan. Ik ben een harde racer en ik wist dat het een leuk gevecht zou worden. Ik ging een keer zowel onder als boven aan hem voorbij. En onderaan was ik ook een keer "loose"

2016 Larson Harvick
Prachtig duel tussen Harvick en Larson in de All Star Showdown.

Bij het ingaan van de bocht wist hij dat ik in de juiste positie zat en moest hem op mijn achterbumper houden en hem zeker niet tot aan mijn door laten komen. We gingen er hard tegenaan. Wat een crazy wedstrijd voor een miljoen dollars aan het einde. Maar dit is dan ook de All Star Race. Het is al bijzonder om hier aan deel te nemen. En dan je denk je nog niet eens aan het winnen omdat het zo bijzonder is. Leuk om in Victory Lane te staan."

Kyle Larson: "Voor de laatste herstart bevond ik mij in een uitstekende positie. Ik ging er vandoor en was ervan overtuigd dat ik naar de finish kon cruisen, maar gedurende de wedstrijd hadden we verschillende afstellingen aangebracht waardoor ik alleen maar "loose" werd. Joey pakte me en deed uitstekend werk door naast me te draften. Ik probeerde de aansluiting te behouden maar bij het ingaan van die bocht was die auto zo "loose" dat ik hem niet meer kon houden en tegen de muur aanging."

In deze niet voor het kampioenschap tellende wedstrijd betekende het voor Joey Logano zijn allereerste overwinning. Tevens betekende het in de geschiedenis van de All Star Race de allereerste dubbeloverwinning voor hetzelfde team.

2016 Keselowski
De allereerste dubbeloverwinning voor Team Penske met Brad Keselowski als tweede in de geschiedenis van de All Star is een feit.

Gedurende de twee wedstrijdsegmenten die elk 50 ronden telden was er in de 73e ronde een crash waarbij zes auto's waaronder Tony Stewart, Matt Kenseth, Kasey Kahne definitief uitgeschakeld werden.

Larson startte als derde achter Jimmie Johnson en Kyle Busch die op oude banden bleven en pakte in de 101e ronde de leiding. In de voorlaatste ronde werd hij door Joey Logano van de eerste plek verdrongen. Overigens was Brad Keselowski de architect van het huidige wedstrijdformaat.

Brad Keselowski: "Aan kop werd er verschillende keren gewisseld. In de laatste vier All Star Races gebeurde er in de laatste 20/30 ronden soms helemaal niets. Onze fans verdienden beter! En dit hebben ze dan ook vandaag gekregen."

2016 Logano Winnaar
Een miljoen dollar voor Joey Logano.

Uitslag All Star Charlotte
1. Joey Logano Ford 113 ronden
2. Brad Keselowski Ford 113 ronden
3. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 113 ronden
4. Carl Edwards Toyota 113 ronden
5. Kurt Busch Chevrolet 113 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 113 ronden
7. Trevor Bayne Ford 113 ronden
8. Greg Biffle Ford 113 ronden
9. Danny Hamlin Toyota 113 ronden
10. Kurt Busch Toyota 113 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet